OSIJEK PROTIV DINAMA I RIJEKE Nenad Bjelica: Uvjeren sam da ćemo biti uspješni u dva derbija i da ćemo slaviti na kraju prvenstva

Nedjelja, 18. travnja 2021. 12:02 Napisao/la  SC

Rijeka pod vodstvom Gorana Tomića brzo dokazala da kvalitetom ne zaostaje za Dinamom i Osijekom toliko koliko pokazuje ljestvica

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: NK Osijek

Osijek je pobijedio (1:0) Hajduk na Poljudu uoči dva derbija.

Lider u srijedu igra protiv Dinama u Maksimiru, a onda u nedjelju protiv Rijeke na Rujevici:

- Uvjeren sam da ćemo biti uspješni i u druga dva derbija, da ćemu u svemu što nas još čeka biti uspješni i da ćemo slaviti na kraju prvenstva, poručio je trener Nenad Bjelica nakon pobjede u Splitu.

Rijeka je protiv Lokomotive ostvarila petu uzastopnu pobjedu u HNL-u, Goran Tomić u prvenstvu niže rezultate zbog kojih će utakmica protiv Osijeka biti posebno zanimljiva.

Prije toga Rijeka u srijedu igra u Puli, igrači sigurno imaju velikih motiva za revanš zbog poraza u polufinalu Kupa.

Istra 1961 je Rijeci zadala najteži udarac ove sezone, nije povrijeđena samo sportska sujeta.

Rijeka je izgubila mogućnost ostvariti europski plasman kroz kup-natjecanje, sada preostaje borba za treće mjesto koje jamči eruropski nastup.

Rijeka mora igrati u Europi zbog financijske stabilnosti, ova je sezona najbolje pokazala što je nakon dvije godine gubitaka značilo opet igrati u skupini Europske lige.

Osim izravne zarade od nastupa (4,8 mil. eura), ukupna tržišna vrijednost momčadi porasla je za najmanje 20 posto.

Rijeka je pod vodstvom Gorana Tomića u HNL-u brzo dokazala da kvalitetom ne zaostaje za Dinamom i Osijekom toliko koliko pokazuje ljestvica.

Osijek je trenutačno jedino u prednosti po tome što zahvaljujući mađarskom kapitalu financijski ne ovisi od rezultata kao Dinamo ili Rijeka.

Tablice omogućuje Sofascore