OSIJEK PROTIV DINAMA I RIJEKE Nenad Bjelica: Uvjeren sam da ćemo biti uspješni u dva derbija i da ćemo slaviti na kraju prvenstva

Nedjelja, 18. travnja 2021. 12:02 Napisao/la  SC

Rijeka pod vodstvom Gorana Tomića brzo dokazala da kvalitetom ne zaostaje za Dinamom i Osijekom toliko koliko pokazuje ljestvica

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: NK Osijek

Osijek je pobijedio (1:0) Hajduk na Poljudu uoči dva derbija.

Lider u srijedu igra protiv Dinama u Maksimiru, a onda u nedjelju protiv Rijeke na Rujevici:

- Uvjeren sam da ćemo biti uspješni i u druga dva derbija, da ćemu u svemu što nas još čeka biti uspješni i da ćemo slaviti na kraju prvenstva, poručio je trener Nenad Bjelica nakon pobjede u Splitu.

Rijeka je protiv Lokomotive ostvarila petu uzastopnu pobjedu u HNL-u, Goran Tomić u prvenstvu niže rezultate zbog kojih će utakmica protiv Osijeka biti posebno zanimljiva.

Prije toga Rijeka u srijedu igra u Puli, igrači sigurno imaju velikih motiva za revanš zbog poraza u polufinalu Kupa.

Istra 1961 je Rijeci zadala najteži udarac ove sezone, nije povrijeđena samo sportska sujeta.

Rijeka je izgubila mogućnost ostvariti europski plasman kroz kup-natjecanje, sada preostaje borba za treće mjesto koje jamči eruropski nastup.

Rijeka mora igrati u Europi zbog financijske stabilnosti, ova je sezona najbolje pokazala što je nakon dvije godine gubitaka značilo opet igrati u skupini Europske lige.

Osim izravne zarade od nastupa (4,8 mil. eura), ukupna tržišna vrijednost momčadi porasla je za najmanje 20 posto.

Rijeka je pod vodstvom Gorana Tomića u HNL-u brzo dokazala da kvalitetom ne zaostaje za Dinamom i Osijekom toliko koliko pokazuje ljestvica.

Osijek je trenutačno jedino u prednosti po tome što zahvaljujući mađarskom kapitalu financijski ne ovisi od rezultata kao Dinamo ili Rijeka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.