Nenad Bjelica: Svi znate kako Osijek igra otkako sam došao

Utorak, 07. prosinca 2021. 15:47 Napisao/la  SC

Nadam se da ćemo Rijeku ostaviti na nuli, ali za to će nam trebati dobra igra cijele momčadi, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Nenad Bjelica najavio je utakmicu Rijeke i Osijeka u srijedu na Rujevici, gosti stižu bez nekoliko važnih igrača (Žaper, Jugović, Lončar, Kleinheisler) koji neće igrati zbog kartona.

- Imamo dosta izostanaka, ali imamo i širok kadar. Vjerujem da ćemo se znati suprotstaviti jako kvalitetnoj Rijeci i ostvariti povoljan rezultat. Što se tiče vezne linije imamo i dalje Nejašmića, Fiolića, Brleka, Pilja, Hiroša, Ndockyta. Dovoljno igrača koji mogu nastupiti. Sigurno ćemo se znati suprotstaviti i da će svi igrači dati svoj maksimum. Nećemo odstupiti od našeg načina igre. Svi znate kako Osijek igra otkako sam ja došao i tako ćemo se pokušati prezentirati i u Rijeci, a naravno da će se nešto pitati i Rijeku. Imaju najefikasniji, a može se reći i najbolji napad lige, imaju za HNL top igrače, vrlo su efikasni i nezgodni. Morat ćemo im se suprotstaviti odgovorno i disciplinirano, onako kako mi znamo. Na taj način smo došli do pozicije na kojoj jesmo i tako ćemo nastaviti, sviđalo se to nekome ili ne, kazao je Bjelica,

Rijeka jedino protiv Osijeka ove sezone nije postignula pogodak, utakmica 5. kola u Gradskom vrtu završila je 1:0.

- Nadam se da ćemo Rijeku ostaviti na nuli, ali za to će nam trebati dobra igra cijele momčadi, ne samo zadnje linije i vratara, nego svih 11 igrača. To je ključ uspjeha, ali i ključ da ne primimo gol, iako tamo ne idemo ne primiti gol, nego pobijediti. Vjerujem da ćemo od prve sekunde pokazati tu našu ambiciju i slaviti, iako smo svjesni da igramo protiv sjajne momčadi koju vodi sjajan trener. Opasni su jako i nemaju dobru samo tranziciju, nego i kontinuirani napad, prekide... Daju raznovrsne golove, puno igrača im zabija, u dobroj su formi. Teško je odabrati taktiku za tu utakmicu, ali vjerujem da će ono što odabremo biti ispravno i da ćemo se nametnuti, rekao je Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.