Prva HNL: Nenad Bjelica izbjegao prvi poraz, Ivica Ivušić obranio penal u 95. minuti

Subota, 07. studenog 2020. 19:17 Napisao/la  Toni Bilić

Hajduk zaustavio negativni niz od tri uzastopna poraza u debiju trenera Bore Primorca, Osijek bolji u prvom, a Hajduk u drugom poluvremenu

Ivica Ivušić (Osijek)
Ivica Ivušić (Osijek) Foto: Facebook/NK Osijek

Prva HNL - 11. kol

HAJDUK – OSIJEK 1:1

Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7

VAR sudac Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Mierez (23), 1:1 Čolina (55)

Žuti kartoni: Vušković (Hajduk), Lopa (Osijeka)

HAJDUK: Posavec 6, Jakoliš 6, Vušković 6, Mujakić 6, Čolina 7, Nejašmić 6,5, Jurić 6, Jradi 6, Čuić 5, (46 Umut 5), Jairo 5, Gyurcso 5,5 (72 Kreković -)

OSIJEK: Ivušić 7,5, Silva 6, Škorić 6, Majstrović 6,5 Jurčević 6 (80 Talys), Vuković 6, Lopa 6,5 (63 Lončar 5,5), Bohar 7, Pilj 6,5, Ndockyt - (80 Grgić -), Mierez 7 (84 Beljo -).

Hajduk i Osijek podijelili su bodove na Poljudu čime je u debiju trenera Bore Primorca zaustavljen niz pobjeda trenera Nenada Bjelice.

Bjelica još uvijek nije doživio prvi poraz najviše zahvaljujući vrataru Osijeka, Riječanin Ivica Ivušić obranio je kazneni udarac Jradiju u 95. minuti utakmice.

Nakon samo 21 sekunde gosti su zaprijetili, pucao je Bohar s desetak metara s lijeve strane, Posavec je odbio u korner.

Uzvratili su odmah domaćini preko Čuića, Ivušić je bio spreman, odbio je loptu u korner.

Iz kornera bijeli su bili blizu pogotka, zakasnio je Vušković.

Gosti su u 10. minuti bili vrlo blizu da povedu, Bohar je izveo slobodni udarac sa desne strane, netko je od Hajdukove obrane odbio loptu do Lope koje puca s 8 metara, lopta je prošla Posaveca, na gol-crti je bio Nejašmić koji je izbacio loptu u polje.

Pravu majstoriju izveo je u 21. minuti Bohar, nanizao je nekolicinu obrambenih igrača, pucao je sa vrha kaznenog prostora, lopta je na sreću domaćina otišla preko gola.

Minutu potom u idealnoj prilici bio je Lopa, pucao je sa desetak metara, lopta je pogodila domaći blok, završila je u korner.

Iz toga kornera Osječani su poveli, izveo ga je Jurčević, najviši u skoku bio je Mierez, koji je pucao glavom, Posavec je bio nemoćan.

U samoj završnici mogli su domaćini stići do poravnanja, Ivušić je oklijevao prilikom ubacivanja lopte u polje, Jairo je presjekao dodavanje, lopta se odbila i na sreću gostiju prošla pored lijeve stative.

Drugi dio utakmice bolje su otvorili bijeli, koji su u svoju nadmoć materijalizirali su 55. minuti.

Jairo je ubacio jednu „sviću„ u kazneni prostor, lopta se odbila do Čoline, koji je na ulasku kazneni prostor u stilu vrhunskog strijelca "odapeo" tako da je lopta završila u gornjem kutu nemoćnog Ivušića.

Imali su domaćini sreće u 85. minuti, Bohar je prošao po lijevoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor koja je imala čudnu putanju, pogodila je gredu iznad gola Posaveca.

U trećoj minuti sudačke nadoknade lopta je u ruku pogodila Belju u kaznenom prostoru gostiju, Jović je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točki.

Jradi je postavio loptu na bijelu točku, Ivušić je obranio njegov udarac.

Hajduk je zaustavio negativni niz od tri uzastopna poraza.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.