Nenad Bjelica: Pobijediti Dinamo na Maksimiru bio bi veliki impuls za ono što nas čeka

Petak, 19. studenog 2021. 18:43 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Dinamo i Osijek u subotu (15) igraju prvi od dva derbija 16. kola, u nedjelju igraju Rijeka i Hajduk:

- Spremni smo na ono što nas očekuje, na pritisak suparnika koji će sigurno biti velik jer je njihova nogometna kvaliteta najviša u Hrvatskoj. Zbog zadnja dva mjeseca smo optimistični, vjerujemo u svoju snagu i u moć momčadi i nadamo se najboljem mogućem rezultatu. Sve je u glavi, ako glava nije dobra, nebitna je taktika. Iskreno, nismo momčad previše opteretili ovom utakmicom jer nakon nje dolazi niz važnih utakmica. Želimo da u utakmicu uđu kao u svaku drugu. Ako nam je nekad protiv nižerangiranih momčadi za pobjedu dovoljno 90 posto, to u ovoj utakmici neće biti slučaj. Pobjeda u ovakvoj utakmici dala bi još više razloga za optimizam i još jači vjetar u leđa, ali na tablici bodovi isto vrijede. Naravno, pobijediti Dinamo na Maksimiru bila bi velika stvar za sve nas i veliki impuls za ono što nas čeka. Dinamo je protiv Osijeka sve utakmice odigrao motivirano i angažirano, takve ih očekujemo i u subotu. Zadovoljstvo je na travnjaku vidjeti nogometaše poput Petkovića ili Ademija, ne znam hoće li igrati, ali znam da ćemo biti spremni i ako budu igrali i ako ih ne bude. Fokus nam je na ono što smo mi, želimo pružiti svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti za što će nam to biti dosta, kaže trener Osijeka Nenad Bjelica.

Rijeka, Osijek, Dinamo, pa i Hajduk vode borbu za vrh:

- Draže mi je da su četiri momčadi u utrci za titulom jer onda nije, kao prošlog proljeća, fokus samo na nama. Dobro je za ligu što je ovako, ne treba otpisati Goricu i Lokomotivu, jer su pokazali da su kvalitetni, ali ni sve ostale. Liga je dobra, kvalitetna, bit će gubljenja bodova protiv suparnika koji nisu na razini ove četiri momčadi iz vrha i osvajanja bodova u derbijima. Treba samo ići od utakmice do utakmice i maksimalno ozbiljno se pripremati za svaku iduću, kazao je Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.