Nenad Bjelica: Mi imamo velika očekivanja, najlakše bi bilo u koronavirusu tražiti alibi

Petak, 20. studenog 2020. 18:38 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: NK Osijek

Nenad Bjelica danas će na klupi Osijeka odraditi svoj prvi derbi protiv Dinama.

- Svi se veselimo toj utakmici i vjerujem da možemo biti na visokoj razini koju smo pokazali u posljednja dva mjeseca kada smo pobjeđivali svoje protivnike, uz remi u Splitu gdje smo također bili blizu i preostala dva boda. Dobro smo se pripremili za derbi i imamo velika očekivanja, rekao je Bjelica.

Trener Osijeka nerado govori o onim igračima na koje u derbiju neće moći računati, petorica su zaražena koronavirusom, a ima ih ponešto i na popisu ozljeđenih.

- Najlakše bi bilo sada u tome tražiti alibi. Svi živimo u vremenu u kojem ne znaš koga ćeš imati sutra na treningu, a tko će izostati. Već smo se prilagodili tomu i nama je najvažnije da ćemo na terenu imati jedanaest zdravih igrača, spremnih dati svoj maksimum za momčad te na klupi još nekolicinu njih koji će nam biti u stanju pomoći da pobijedimo, naglasio je Bjelica.

Dinamo u Osijek dolazi kao lider, modri imaju šest bodova više od bijelo-plavih, koji pak ne znaju za poraz od kada je Bjelica preuzeo klupu.

- Dinamo je kvalitetna momčad koja to pokazuje i u HNL-u i u Europi. No, puno puta kažem, a ponovit ću i sada, najvažnije mi je kako će moji igrači odigrati utakmicu bez obzira tko je s druge strane. Čak smo i u onom porazu protiv jednog respektabilnog Basela pokazali da umnogome stvari na terenu ovise o nama. Da, svjesni smo svoje snage. Vrijedno smo dva tjedna trenirali i nadamo se najboljem. Dobro radimo, „zarazili“ smo sve oko sebe optimizmom i pozitivom, tako će biti cijelo vrijeme dok smo na ovim pozicijama. Vjerujem u ljude s kojima surađujem, dakako i u naše igrače kao i u to da u subotu možemo biti bolji od protivnika.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.