NENAD BJELICA

Nije se umorila ekipa nego trener

Subota, 25. lipnja 2022. 18:29 Napisao/la  SC

Pao je Bjelica, pa je pao i Osijek, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Ovako je trener Osijeka objasnio pad u završnici sezone:

- Nije se ekipa umorila, nego se umorio trener. A momčad je ogledalo trenera. Ja sam skraćivao vježbe na treninzima jer hoću ići kući. S umorom se nisam mogao nositi. Kad se svi drugi treneri odmaraju, ja radim stvari koje nisu moj posao. Pričam s Marićem i Kustićem po dva sata. Je li to moj posao. Ja nisam robot, moja energija se isto troši. Na kraju sezone pukneš. Sve oko nas je nešto što mene ne zadovoljava. Ja sam ambiciozan čovjek. Ja se ne mogu pomiriti da mi na početku sezone kažemo da je dobro i drugo mjesto. Onda Bjelica ovdje ne pripada, kazao je Nenad Bjelica u emisiji "Sport nedjeljom".

Osvrnuo se Bjelica na "korporaciju":

- Meni su govorili da nisam tako pričao kad sam bio u sustavu. Dvadeset i pet bodova prednosti, s 25 bodova prednosti sam osvojio prvenstvo. Šest kola prije kraja. O čemu mi pričamo. Ja ne bih mogao podnijeti da sam s minimalnom mrljom osvojio prvenstvo s Dinamom, bilo bi me sramota da s takvim budžetom da nisam prvak s bar 20 bodova prednosti. Bio sam u sustavu Dinama, sad sam u sustavu Osijeka. U Osijeku igrači imaju veliku premiju za osvajanje titule. Kada u Dinamu kažeš kolika im je premija, njima je to smiješno. Velike su razlike u budžetima. Ne želim se ponavljati. Dinamovu moć znamo, financijsku i logističku. Zna se što je Dinamo u hrvatskom nogometu. Isto tako Hajduka. Hajduk sada ima ljude koji su podigli to na neki nivo. Imaju odličnog trenera. Doveli su igrače Benfice, Glasgow Rangerse, reprezentativce... Meni je pasalo da je što više klubova u toj borbi, no mi smo poklekli pred kraj. Pao Bjelica, pa je pao i Osijek. Meni govore iz Hajduka: "pa ti si sam gore", naglasio je Bjelica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.