PRVA HNL

Hrvatski dragovoljac šokirao Šibenik

Petak, 11. veljače 2022. 20:14 Napisao/la  SC

Dragan Tadić ostvario prvu pobjedu u Prvoj HNL

Matija Frigan (lijevo) postigao prvi prvoligaški pogodak
Matija Frigan (lijevo) postigao prvi prvoligaški pogodak

 Mlada momčad Hrvatskog dragovoljca šokirala je igrače i navijače Šibenika, riječki stručnjak Dragan Tadić ostvario je u Prvoj HNL prvu pobjedu koju će pamtiti cijeli život!

Neiskusna momčad Hrvatskog dragovoljca pretežito sastavljena od igrača Rijeke, pobijedila je Šibenik senzacionalnim rezultatom 5:0!

Podatak da je prema prilikama neočekivana pobjeda mogla biti još uvjerljivija najbolje ukazuje kakva se utakmica igrala na Šubićevcu.

Potpuno nova momčad pod vodstvom debitanta u Prvoj HNL, Dragana Tadića,  povela je u prvim dvjema utakmicama protiv Lokomotive i Osijeka i kasnije fizički i mentalno pala.

Na Šubićevcu je do odmora vodila 3:0, a onda u drugom dijeli ne samo da nije pala, nego je postignula još dva pogotka i stvorila još nekoliko prilika.

Tadićeva namjera bila je jasna i učinkovita, riječki trener prepustio je posjed lopte domaćinu i igrao na kontre.

Uoči sva tri pogotka u prvom dijelu utakmice šibenska obrana izgubila je orijentaciju.

U 19. minuti Majstrović je precizno ubacio zdesna, Karrica se na drugoj strani kaznenog prostora naklonio kao na treningu i glavom loptu poslao u malu mrežicu - 0:1.

U 22. minuti demonstrirali su gosti školski izvedenu kontru na nepostavljenu domaću obranu, na kraju je Karrica gurnuo loptu Bristiću, koji je istrčao ispred Rogića i poentirao - 0:2.

U sudačkoj nadoknadi Grdić je prvo izgubio ravnotežu, Frigan je iskoristio trenutak nepažnje, oteo loptu i utrčao u kazneni prostor, Grdić je prekršajem zaustavio mladoga riječkog napadača, riječki sudac Ivan Bebek dosudio je kazneni udarac bez ikakvih provjera.

Majstorović je precizno izveo kazneni udarac - 0:3.

Osim što su gosti igrali ubojito, podatak da Šibenik u prvom dijelu nije uputio ni jedan udarac u okvir vratiju (4/0 za HD) trebao bi Tadiću posebno imponirati!

Odmah na početku drugoga dijela Smolčić je nakon prekida loptu poslao u daljnju vratnicu, lopta se odbila do Galešića na prvu vratnicu, riječki stoper nije imao težak posao nogom gurnuti loptu preko gol-crte - 0:4.

Počelo je odrađivanje utakmice koju su mladići u bijelim dresovima staloženo kontrolirali, Šibenik nije stvorio ni jednu izrađenu priliku.

Vratar Rogić nekoliko je puta samo pogledom mogao pratiti loptu, najbliži pogotku bio je Hodža.

U 75. minuti Frigan je dobru igru okrunio pogotkom, pobjegao je visoko postavljenim šibenskim stoperima, dotrčao je do Rogića, loptu poslao u mrežu i proslavio prvi prvoligaški pogodak.

ŠIBENIK: Rogić, Skorup, Grdić, Batarelo, Jakoliš, Rak, Ćurić, Bolanča, Sahiti (61 Škugor), Delić, Marin (61 Vidović)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Smolčić, Galešić, Vulikić, Majstorović, Hodža (82 Bašić), Čirjak (68 Cvetković), Jurišić, Bistrić (78 Veljača), Karrica (68 Kukoč), Frigan (82 Perić)

Utakmica 23. kola: Šibenik - Hrvatski dragovoljac 0:5 (Karrica 19, Bristrić 22, Majstorović 45+3-11m, Galešić 49, Frigan 75)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.