Mislav Karoglan: Marko Livaja je out, sve radimo u dogovoru s Ivanom Perišićem

Subota, 06. travnja 2024. 14:33 Napisao/la  Toni Bilić
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan Foto: HNK Hajduk

Rijeka i Hajduk u nedjelju (19.30 sati) igraju na Rujevici, Mislav Karoglan potvrdio je da je nakon poraza od Dinama u polufinalu kupa ponudio ostavku:

- Smatrao sam da je ostavka moralan čin. Uvijek je pozitivan šok. Predsjednik je smatrao drugačije, da svi trebamo snositi dio odgovornosti, uključujući i igrače. Za vraćanje samopouzdanja treba pozitivan rezultat. Ova momčad je imala dug pozitivan niz, rekao je Karoglan.

- Livaja je out. Mi smo pravog Livaju 75 minuta jednu utakmicu protiv Rijeke. On je ekstremna klasa. Poslije toga se krpao. Meni je to strašno žao. Imali smo planove s njim i Nikolom u napadu. Ali, to je iza nas. Obje ozljede Livaje su bile mehaničke. Melnjak, Žaper, Lovre Kalinić, Dajaku su out. Uremović? Trenira, pokušava... Vidio sam da momci žele i da su sposobni uz malu dozu sreće donijeti pozitivan rezultat. Imamo veliki broj igrača pod ugovorom koji mogu preuzeti odgovornost, govori Karoglan.

Može li Perišić krenuti od početka?

- Sve radimo s njim u dogovoru. To je poseban igrač. Idemo onako kako to doktori predlažu. Tu je i interes cijele Hrvatske.

Može li Rijeka izvući dodatan motiv u igračima?

- Siguran sam da igrači imaju to u sebi. Treba doza inata, prkosa... Sigurno da poraz na tebe ostavi efekt. Imali smo par utakmica ove sezone gdje su klikovi otišli na drugu stranu. Lokomotiva penal, derbi s Dinamom, imali smo tri-četiri šanse. Igrati za Hajduk je poseban pritisak, a kada dođe poraz to se onda vidi. Baš u Rijeci može biti klik da stvari odu na našu stranu. Siguran sam da će momci ostaviti sve na terenu. Trebaš staviti utakmicu u svoj kontekst. Vjerujem da će Rijeka u prvih 20 minuta biti jako agresivna. Mladi su, a imaju nekolicinu iskusnih, prekaljenih igrača. Postoji razlog zašto su tu gdje jesu. Ne bih previše o njima, fokus je na nama. Uz dužan respekt kvaliteti Rijeke puno je bitnije kako da se mi vratimo na potreban nivo. Spremamo da budemo pravi, da ostavimo sve na terenu, da se možemo pogledati u lice iza utakmice.

Tko od vratara ide na put?

- Idu Lučić i Bezeljak!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.