Mihail Ščeglov uskoro prodaje Istru 1961, Amerikanci obavljaju dubinsku analizu

Ponedjeljak, 23. veljače 2015. 14:58 Napisao/la  SC

O ponudi američkih ulagača, koje predstavlja odvjetnik Michael Glover, razgovara se nekoliko tjedana. Amerikanci najavljuju velike promjene ako postanu većinski vlasnici


Prema svemu sudeći Istra 1961 bi uskoro trebala dobiti novog vlasnika umjesto Mihaila Ščeglova. Ruski poduzetnik predsjednik Istre 1961 postao je koncem prosinca 2009. godine, kada je počela privatizacija kluba. Ščeglov je postao većinski vlasnik kluba, koji je zapao u financijske probleme. Javna je tajna da Ščeglov nekoliko sezona traži kupca, na stolu ima ponudu američkog investicijskog fonda koji je bezuspješno pokušao kupiti Hajduk. Iza fonda stoji kapital Ndamukonga Suha, 28-godišnjeg igrača Detroit Lionsa.

O ponudi američkih ulagača, koje predstavlja odvjetnik Michael Glover, dosta se toga zna. Pulski gradonačelnik Boris Miletić iznio je američke namjere vezane za ulaganje u trening kamp na Marsovom polju. Amerikanci žele izgraditi sportski kampus s četiri nogometna igrališta i centar izvrsnosti sportske medicine. O prodaji kluba se manje javno pričalo iako je poznato da su Amerikanci zainteresirani, ali je Ščeglov tražio puno više nego što je realna vrijednost kluba.

Amerikanci trenutno proučavaju papire da bi se obavila dubinska analiza i ustanovila realna vrijednost kluba. Najavljuju velike promjene ako postanu većinski vlasnici.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.