MAXtv PRVA LIGA

Dinamo pregazio Hajduk na Poljudu

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 21:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 2. kola: Hajduk - Dinamo 0:4. Rog i Fernandes   strijelci


MAXtv Prva liga - 2. kolo

HAJDUK – DINAMO 0:4

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 32.000.

Sudac: Mario Zebec 7 (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Rog (45), 0:2 Fernandes (57), 0:3 Rog (60), 0:4 Fernandes (68)

Žuti kartoni: Sušić (Hajduk) Rog, Fernandes, Sigali, Knežević (Dinamo)

HAJDUK: Kalinić 5, Juranović 5, Nižić 5 (od 46. Ismajli 5), Ćosić 5, Pejić 5, Jefferson 5, T. Bašić 5, Sušić 5, Kožulj 5, Vlašić 5 (od 71. Tudor -), Said 5, (od 60. Ohandza)

DINAMO: Edurado -, Stojanović 7, Sigali 7, Schildenfeld 7,5 (od 69. Knežević), Matel 7, Jones 7,5 (od 72. Pavičić -), Benković 7, Rog 9, Ćorić 7,5 (od 63. Gojak), Soudani 7,5, Fernandes 8

To može samo Split, točnije navijači Hajduka. Više nego odličan ulazak u novu sezonu, šest pobjeda za redom i jedan neodlučan u domaće prvenstvu i Europskoj ligi, na derbi s Dinamom privukao je tridesetak tisuća navijača.

Na južnoj tribini bilo je 500-tinjak pripadnika BBB-a. Dakako, razdvojeni su bili “Mamićevi“ i oni koji su protiv "velikog gazde".

Prije prvog sučevog znaka Torcida je posložila koreografiju, ispisali kartonima u bojama svoje ime. Bijeli su ušli u utakmicu s dva boda viška u odnosu na aktualnog prvaka.

Trener Pušnik od prve minute na lijevom boku priliku je pružio Pejiću, dok standardni Milić nije bio niti na klupi za pričuve. Njega su navijači "uzeli na zub" i stoga je najvjerojatnije strateg bijelih odlučio da poštedjeti novih zvižduka i pogrdnih riječi sa tribina.

Promašio je u 18. minuti Said stopostotnu priliku, idealno je ubacio Bašić, Ganac sa talijanskom putovnicom pucao je glavom sa 7-8 metara pored gola, iako je bio sam "poput duha".

Na drugoj strani Ćorić je idealno uposlio Soudanija, koji bježi obrani domaćina, pokušao je na drugoj strani uposliti slobodnog Fernadesa, no Nižić je u posljednji trenutak izbacio loptu u korner.

U jedinoj minuti sudačke nadokande Dinamo je poveo, Soudani je glavom prebacio loptu ispred Ćosića, Ćorić je velemajstorski odigrao petom za Roga, koji loptu prima na prsa na vrhu kaznenog prostora i sa nekih 13-14 metara lijevom nogom pogađa desni gornji kut. Kalinić je bio nemoćan.

Na otvaranju drugog dijela Saide je ubacio na peterac gostiju, Bašić je uklizao, pucao je sa 2-3 metra, no lopta je otišla pored lijeve stative gola gostiju.

Gosti su povećali prednost u 56. minuti. Sjevnula je munjevita kontra koju je povukao Rog, uposlio je na desnoj strani Soudanija, koji ulazi u kazneni prostor, pronalazi Fernandesa koji iz blizine šalje loptu u mrežu.

Samo tri munite poslije gosti su po treći puta zatresli mrežu Kalinića, strijelac je bio Rog koji je sjajno izveo slobodni udarac sa nekih dvadesetak metara pogodio je lijevu stranu gola domaćina.

Projurio je u 68. minuti poput najbržeg atletskog sprintera Fernandes pored Juranovića, došao je na metar do Kalinića, nije mu bilo teško po četvrti puta poslati loptu u mrežu bijelih.

Mogli su gosti postići i peti gol, Soudani je u 85. minuti pobjegao obrani domaćina, izašao sam i promašio iako je na drugoj strani bio Rog.

Hajduk je ovakav težak poraz doživio 1986. godine također na Poljudu. Bijele je vodio Sergije Krešić, a modre Ćiro Blažević.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.