MAXtv PRVA LIGA

Hajduk jedva svladao Inter na Poljudu

Petak, 07. prosinca 2012. 18:17 Napisao/la  SC

Utakmice 19. kola: Hajduk - Inter 1:0, Zagreb - Istra 2:1, Lokomotiva - Cibalia 1:0

MAXtv Prva liga – 19. kolo

HAJDUK – INTER 1:0

Stadion Poljud Gledatelja: 3000.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelac: 1:0 Milić (33')

Žuti kartoni: Vujčić, Šćrbec (Inter)

HAJDUK: Blažević, Maloča, Milović, Vršajević, Jozinović, Milić, Lima, Sušić (53' Bencun), Stojanović (66' Luštica), Andrijašević, Vuković (86' Tomaš).

INTER: Santini, Bagarić, Herceg, Plazanić (60' Čeliković), Kramarić, Milardović, Mlinar, Vujčić (74' Šćrbec), Šarić, Oršić, Budimir.

Nogometaši splitskog Hajduka minimalnom su se pobjedom nad zaprešićkim Interom oprostili od svojih navijača. Po kiši i vjetru Splićanima je trobod donio mladi Antonio Milić svojim drugim pogotkom sezone u 33. minuti. Zanimljivo je da je prvi pogodak sezone Milić postigao u Zaprešiću protiv istog protivnika. Milardović je odbio loptu glavom točno na nogu Milića koji sa 18 metara puca i vara Santinija za 1:0.

U prvih 20 minuta Hajduk je nekoliko puta pokušao postići pogodak, a onda su iznenada zaprijetili gosti. Kontru je povukao Oršić koji je bio sam u dvoboju sa Maločom, a opasnost je otklonio Milović.

U 58. minuti Santini je spasio Inter. Brza akcija Hajduka završila je udarcem Bencuna sa pet metara, no Santini mu je sjajno ušao u udarac i spasio svoja vrata. U narednom napadu Oršić je mogao do poravnanja. Izbjegao je zaleđe, prebacio istrčalog Blaževića, ali loptu je sa gol-crte izbacio Maloča.

Mislav Oršić mogao se proslaviti na Poljudu. U 82. minuti ušao je u kazneni prostor i opalio, ali Blažević je blokirao njegov pokušaj i ostalo je 1:0 nakon kojih će Hajduk prenoćiti na drugome mjestu.

Teško je živio Hajduk u završnici. Gosti su u dva navrata postigli pogodak, ali je u oba navrata poništen zbog zaleđa. U 88. minuti najprije je Blažević obranio snažan pokušaj Šćrbeca sa 18 metara, a zatim je Jozinović glavom izbio loptu sa gol-linije nakon kornera gostiju.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk je imao kontru "dva na nula" ali je Marko Bencun promašio nemoguće.

 

 

LOKOMOTIVA – CIBALIA 1:0

Stadion u Maksimiru. Gledatelja 200

Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek)

Žuti kartoni: Barbarić (Lokomotva), Puljić (Cibalia)

Strijelac: 1:0 Antolić (82)

LOKOMOTIVA: Pocak, Barbarić, Mesarić, Antolić, Maleš, Bručić, Boras, Pjaca (68 Šitum), Trebotić (60 Martinac), Zakarić (60 Pavičić), Kramarić

CIBALIA: Matković, Mišić (81 Čulić), Matoš, Muženjak, Pavličić (65 Puljić), Bartolović (74 Koledić), Župarić, Mitrović, Filipović, Vitaić, Rugašević

Lokomotiva i Cibalia od nogometne 2012. godine oprostili su se utakmicom za malobrojne gledatelje koji su bez obzira na samo jedan postignuti pogodak imali što vidjeti. A i taj jedini pogodak dogodio se nakon sjajnog slobodnjaka, koji je u 82. minuti izveo je Antolić sa dvadesetak metara. Njegova je lopta preletjela živi zid i odsjela u donjem desnom kutu vratara Matkovića za 1:0 i barem kratkotrajni boravak na drugoj poziciji.

Brojne prigode stvorile su obje momčadi, očekivano prednjačili su domaći, a posebno njihov najbolji strijelac Andrej Kramarić. Najbolju prigodu propustio je mladi napadač u 23. minuti kada je sa šest metara pogodio gostujućeg vratara. Bio je Matoš u 68. minuti još bliže pogotku, ali njegov je udarac završio na stativi. U sudačkoj nadoknadi još je jednu prigodu propustio Kramarić.

ZAGREB – ISTRA 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Žuti kartoni: Abdurahimi, Štrok (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Roce (12), 1:1 Vojtuš (38, 11m), 2:1 Abdurahimi (87,11m)

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Pelaić, Pavlović, Nadarević, Abdurahimi, Kolinger, Handžić, Štrok, Medić, Vojtuš (68 Mitrović)

ISTRA: Radošević, Milić, Sušić, Anđelković (80 Zgrablić), Bačelić-Grgić (75 Aganović), Križman, Roce, Jerković, Pamić, Jugović, Havojić

Nogometaši Zagreba koje sa klupe vodi "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević na svome su terenu pobijedili Istru sa 2:1. "Pjesnici" su do pobjede stigli realiziravši dva kaznena udarca. Istra je dominirala i promašivala, a Zagreb je čekao i dočekao svoje prigode da pobjegne s posljednje pozicije na prvoligaškoj ljestvici.

Imali su „pjesnici“ i sreće jer je Istra nakon vodećega pogotka kojega je u 12. minuti postigao najbolji strijelac Istre ove sezone Goran Roce, mogla vrlo lako riješiti pitanja pobjednika. Propustili su Puljani dvije izgledne prigode. I onda po nepisanom nogometnom pravilu stiže kazna.

U 38. minuti Jugović je prema mišljenju suca Andreja Burila iz Osijeka na nepropisan način zaustavio Jakuba Vojtuša, koji je sam precizno izveo kazneni udarac i poravnao na 1:1. U petoj minuti nastavka gosti su propustili još jednu izglednu prigodu, a Roce je u 83. minuti propustio veličanstvenu prigodu za pogodak i opet je uslijedila kazna.

Još je jednom pokazano na bijelu točku, ovog puta precizan je bio Besart Abdurahimi. Do kraja su ostale tri minute u kojima su Zagrebovi nogometaši uspjeli sačuvati vrlo vrijedan trobod, a Puljane ostavili da u autobusu za Pulu razmišljaju o propuštenim prigodama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.