MAXtv Prva liga: Zagreb ostvario prvu pobjedu, Lokomotiva pobijedila Istru 1961

Petak, 21. rujna 2012. 19:59 Napisao/la  SC

Utakmice 9. kola: Zagreb - Split 2:1, Lokomotiva - Istra 1961 1:0

MAXtv Prva liga – 9. kolo

 ZAGREB – SPLIT 2:1

 Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Žuti kartoni: Pehar (40), Vojnović (45+1), Abdurahini (88), Oršulić (89)

Strijelci: 0:1 Vojnović (27), 1:1 Djengoue (84), 2:1 Abdurahimi (87)

ZAGREB: Livaković, Djengoue, Pelaić (37 Jurendić), Pavlović, Štiglec, Nadarević Abdurahimi, Šovšić, Štrok, Mitrović (46 Oršulić), Vojtuš (69 Dedić)

SPLIT: Vuković, Galović, Vidić, Radotić, Hrgović, Vitaić (83 Bagarić), Pehar, Paracki, Vojnović, Rebić (71 Baraban), Belle (67 Erceg)

 

 

Dvama pogocima u samo finišu utakmice nogometaši Zagreba ostvarili su prvu pobjedu u prvenstvu, rijetku čast da doživi prvi poraz od Zagreba imao je Split.

 

U 84. minuti Abdurahini je asistirao Djengoueu za pogodak kojim su domaći poravnali rezultat, a samo tri minute kasnije Abdurahimi je pogodio za neočekivani preokret u prvo slavlje ove sezone u Kranjčevićevoj. Trener Luka Bonačić u dva kola na klupi Zagreba uspio je osvojiti 4 boda.

 

Split je došao u vodstvo u 27. minuti, kada je Vojnović snažnim udarcem s 20 metara pogodio mrežu domaćih – 0:1.

 

Nogometaši Splita dominirali su travnjakom većim dijelom utakmice, poglavito u prvom dijelu, ali nisu uspjeli ostvariti veću rezultatsku prednost.

 

LOKOMOTIVA – ISTRA 1961 1:0

Stadion na Maksimiru. Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Žuti kartoni: Sušić (33), Samateh (47), Pamić (73)

Strijelac: 1:0 Kramarić (69-11m)

LOKOMOTIVA: Radelić, Mrzljak (46 Pejić), Samateh, Musa, Mesarić, Pavičić (83 Martinac), Trebotić, Bručić, Boras, Šitum (69 Zakarić), Kramarić

ISTRA 1961: Prskalo, Milić, Čagalj, Budicin, Sušić, Bačelić-Grgić (51 Jugović), Pamić, Blagojević, Prgomet (75 Roce), Havojić (64 Ottochian), Križman

U 68. minuti nakon ubačaja iz kuta Pamić je rukama srušio na travu Samatecha, a sudac Burilo pokazao na bijelu točku. Kramarić je plasiranim udarcem pogodio lijevu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu – 1:0.

Nakon primljenog pogotka Istra je stisnula domaćina u kazneni prostor, ali je do kraja utakmice stvroila samo jednu iole ozbiljniju priliku, u 89. minuti Ottochian je ubacio zdesna, Pamić skočio i zahvatio glavom loptu koju je u letu skrenuo Boras.

Istra 1961 je ostavila bolji dojam budući da je tijekom cijele utakmice djelovala poduzetnija, ali se od dojma u nogometu ne živi. U nezanimljivoj utakmici odigranoj po običaju pred praznim maksimirskim tribinama vratari obje momčadi nisu imali puno posla.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.