MAXTV PRVA LIGA

Zadar uhvatio bod protiv Splita u posljednjoj sekundi

Subota, 11. travnja 2015. 20:55 Napisao/la  I.J.

Utakmica 28. kola: Split - Zadar 1:1. Jure Jerbić pogodio za bod Zadrana u 93. minuti

Nogometaši Splita i Zadra podijelili su bodove su susretu koji se odlučivao u posljednjih deset minuta. Zadar je prvi zaprijetio, i to u 13. minuti. Gabrić se sjajno odigrao u prostor za Pešića koji se sjurio prema Zagorcu i pucao sa desetak metara, no vratar crvenih nogom je obranio njegov pokušaj.

Deset minuta kasnije zicer za crvene. Cikalleshi je sve pripremio Kvesiću čiji udarac sa osam metara sjajno brani Matković. Imala je momčad Igora Štimca šansu i u 33. minuti. Korner je izveo Pešić, a Banović u petercu glavom zamalo bio neprecizan.

Početkom nastavka Cikalleshi je glavom sa nekoliko metara nakon kornera pucao glavom, a lopta je odsjela na gredi. A onda na kraju prava drama. Prvo je Rog iskoristio sjajnu asistenciju Roce i zabio za vodstvo crvenih u 82. minuti, a kada se činilo da će sva tri boda ostati u Parku mladeži ukazao se Jure Jerbić. U doslovce posljednjoj sekundi Jerbić se najbolje snašao nakon kornera i donio Zadru veliki bod.

Split - Zadar 1:1 (0:0)

Stadion u Parku mladeži. Gledatelja 500.

Sudac: Ante Vučemilović – Šimunović (Osijek), pomoćnici Dalibor Conjar (Osijek) i Bojan Zobenica (Vinkovci)

Strijelci: 1:0 Rog (81.), Jerbić (93.)

Žuti kartoni: Sarić, Gabrić, Krstanović, Krajačić, Ješe, Milinković, Mišić (Zadar), Radotić, Bagarić, Barbarić, Kvesić (Split)

SPLIT: Zagorac (6.5), Radotić (6), Galović (6.5), Barbarić (6), Woon (6.5), Blagojević (6.5), Kvesić (6), Glavina (6) (od 60. Roce 6.5), Rog (7), Cikalleshi (7) (od 85. Vrgoč -), Bagarić (6.5) (od 90. Ibriks -).

ZADAR: Matković (6.5), Krajačić (6), Ješe (5.5), Jerbić (6.5), Mišić (5.5), Banović (5.5), Sarić (6) (od 71. Milinković -), Čirjak (5.5) (od 53. Okechukwu 6), Gabrić (6.5) (od 84. Solomon -), Pešić (6), Krstanović (6).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.