MAXtv Prva liga: Zadar preokrenuo rezultat protiv Osijeka, Igor Štimac debitirao pobjedom

Nedjelja, 08. veljače 2015. 17:24 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Zadar - Osijek 3:1. Zadrani osvojili bodove  u derbiju izravnih konkurenata u borbi za ostanak

MAXtv Pva liga - 20. kolo

ZADAR - OSIJEK 3:1

Igralište u Stanovima. Gledatelja: 1500

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Laštro (3), 1:1 Pešić (9), 2:1 Čirjak (23-11m), 3:1 Banović (66)

Žuti kartoni: Bilaver, Pušić, Blažević (Zadar), B. Barišić, Mandić (Osijek)

ZADAR: Matković, Bilaver (89 Solomon), Ješe, Jerbić, Krajačić, Čirjak, Pušić, Gabrić (26 Blažević), Banović, Pešić (83 Okechukwu), Terkeš

OSIJEK: Mikulić, B. Barišić, Kurtović (73 Jamak), Pranjić, Matas, Laštro, Škorić, Glavaš (46 Šorša), Vojnović, Perošević, Mešanović (59 Mandić)

Nogometaši Zadra pobijedili su Osijek rezultatom 3:1, trener igor Štimac debitirao je pobjedom koja prvoligaški život znači.

U derbiju izravnih konkurenata u borbi za ostanaka, Osječani su bolje otvorili utakmicu. Poveli su već u 3. minuti pogotkom Laštre nakon asistencije Borne Barišića.

Pogodak gostiju kao da je djeloao motivirajuće za domaću momčad, koja se nametnula većom količine agresivnosti i poduzetnosti. Zadrani su iskazali priličnu razini kombinatorike protiv visoko postavljene gostuuće momčadi, uslijedio je rezultatski preokret zahvaljujući Ivanu Pešiću.

U 9. minuti Gabrić je proigrao Pešića okomitom loptom, Pešić je izašao ispred Mikulića na vrhu kaznenog prostora i mirno plasirao loptu u mrežu za 1:1.

U duelu Pešića i Matasa svašta se događalo, na kraju je Pešić posegnuo za loptom, ispriječio se već zalegli Matas, Pešić je pao, a sudac Ivan Bebek pokazao na bijelu točku. Čirjak je u 23. minuti bio precizan izvođač najstrože kazne - 2:1.

U nastavku utakmice Zadrani su kontriolirali rezultat do 66. minute, kada se Banović na lijevoj strani elegantno oslobodio dvojice braniča i snažnim udarcem poslao loptu u suprotni kut - 3:1.

Standings provided by Sofascore