MAXtv PRVA LIGA

Zadar i Hajduk podjelili bodove na Stanovima

Ponedjeljak, 09. prosinca 2013. 20:06 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Zadar - Hajduk 1:1. Kalinić spašavao Hajduk

MAXTv Prva liga - 19. kolo

ZADAR - HAJDUK 1:1

Stadion na Stanovima. Gledatelja 4.000

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Strijelci: 0:1 Mikanović (5) 1:1 Hrgović (75)

Žuti kartoni: Neretljak, Jerbić, Ivančić, Šimurina, Bašić, Hrgović, Sarić (Zadar) Iluridze, Milić, Mikanović, Pašalić, Sušić, Maloča (Hajduk)

ZADAR: Matković (15 Gluić), Neretljak, Šimurina, Sarić, Bašić, Hrgović (81 Čirjak), Jerbić, Heister (88 Bilaver), Begonja, Ivančić, Tadić

HAJDUK: Kalinić, Maloča, Milović, Milić, Mikanović (79 Bašić, Jozinović, Sušić, Bukva (79 Kiš), Pašalić, Iluridze (57 Bencun), Kouassi

U prvom dijelu vrlo dobru i sadržajnu, u drugom tmurnu i laganu utakmicu na Stanovima su odigrali Zadar i Hajduk. Iako bez nekoliko vrlo važnih karika u svojim momčadima, treneri Ferdo Milin i Igor Tudor nisu se u najavama ustručavali reći kako idu na tri boda, u uvijek napetom regionalnom derbiju. Jedini je pogodak Hajduka djelo beka Mikanovića, a zbio se ključan trenutak prvog dijela već nakon samo pet minuta igre. Slobodan je udarac izveo Haris Bukva, vratar Matković odboksao loptu, no samo do Mikanovića kojem nije bilo teško s vrha kaznenog prostora pogoditi nebranjenu mrežu. Zadar je nakon toga čina duplo oštećen, budući da se u sudaru s Iluridzeom kod boksanja lopte ozlijedio vratar Matković. Ostao je zadarski čuvar mreže nepomično ležati na tlu, ukazivala mu se pomoć punih deset minuta. Toliko je i trajalo vrijeme sučeva dodatka u prvom poluvremenu. Matković je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu, a na vrata je stao Tomo Gluić. Nakon što se ponovno moglo zaigrati, počele su 'kapati' i šanse. Igrala se 18. minuta kada Ivančić gura Heistera u poziciju 'jedan na jedan', no iz toga dvoboja Kalinić izlazi kao pobjednik. Već u sljedećem napadu uzvratio je Hajduk preko Kouassija koji s ruba šesnaesterca puca izravno u Gluićeve ruke.

U 22. minuti ponovno su Zadrani mogli do izjendačenja. Sarić šalje izvrsnu dugu okomitu loptu koja prelijeće sve u Hajdukovoj obrani i dolazi do Ivančića, no mladi napadač puca pored vrata. Zadar je u središnjoj dionici prvog dijela mnogo bolje izgledao, no nije bilo sreće pa stoga ni izjednačenja rezultata. Splićani se bude tek u 36. minuti kada Kouassi iz neposredne blizine nakon što ga upošljava Bukva gađa preko vrata. Zaobišao je Bukva vratara Gluića, poslao loptu u sredinu, no Kouassi nije bio precizan. U sudačkoj nadoknadi u trajanju od deset minuta dvaput su Zadrani pogodili vratnicu Kalinićeva gola. Najprije je to iz slobodnog udarca s dvadesetak metara učinio Hrgović, a potom i Begonja, u desetoj minuti nadoknade. Prebacio je zadarski veznjak Kalinića, no loptu na putu u mrežu sustiže Milović i odbija je u vratnicu.

Zadrani su prema prikazanom u prvom djelu zaslužili najmanje neodlučen ishod, do kojeg će na poslijetku i doći. Iako se u prvoj polovici nastavka nije imalo što za vidjeti osim festivala žutih kartona (bilo ih je pet), pogodak se dogodio u 75. minuti. Njegov je strijelac upravo bivše 'hajdučko srce' Mirko Hrgović. Izvrsna kombinacija s Tadićem i odmjeren udarac izvan šesnaest metara donijeli su zasluženo izjedančenje za Zadar. Do kraja susreta još su dva 'zicera' imali gostujući nogometaši za pobjedu. Najprije Tadić (83) ne uspijeva u novom izlasku savladati Kalinića, a onda i Begonja, u novom duelu (89) s njime izvlači deblji kraj. Posljednju priliku imao je Kiš u trećoj minuti sučevog dodatka, no niti njegov udarac nije prošao Gluića.

Hajduk na svome bodu može zahvaliti samo izvrsnoj večeri Lovre Kalinića, vratara koji očigledno nastavlja s amplitudama u svojoj igri. Nakon što je u prvenstvenom susretu protiv Dinama bio igrač utakmice, a u Kup-ogledu kapitulirao pet puta, večeras je u Zadru opet ukazao na svoj reprezentativni kalibar. Hoće li mu protiv Rijeke (nedjelja, 19 sati) uslijediti nova loša partija, tek će se pokazati.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.