MAXtv PRVA LIGA

Rujevicom počela teći šampionska Rijeka...

Utorak, 25. travnja 2017. 21:58 Napisao/la  Igor Vranić

Utakmica 30. kola: Rijeka - Osijek 2:0. Bezjak i Andrijašević realizirali kaznene udarce

MAXtv Prva liga - 30. kolo

RIJEKA - OSIJEK 2:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 5000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 7

Strijelci: 1:0 Bezjak (11-11m), 2:0 Andrijašević (90-11m)

Žuti kartoni: Bradarić (14), Ejupi (14), Mišić (43), Pušić (81)

Crveni karton: Ejupi (45+1, drugi žuti karton zbog prekršaja)

RIJEKA: Prskalo 6, Ristovski 6,5, Župarić 7, Elez 7, Zuta 6, Mišić 6,5, Bradarić 6, Andrijašević 6,5, Vešović 7 (90+1 Ćanađija -), Bezjak  6,5 (74 Črnic -), Gavranović 6 (85 Maleš -)

OSIJEK: Malenica 6,5, Matas 5 (32 Grgić -), Mioč 5,5, Škorić 5,  Barišić 5, Mioč 5,5 (66 Knežević -), Lesjak 5, Lukić 5, Perošević 5,5, Boban 5 (66 Pušić -), Ejupi 5

Nogometaši  Rijeke pobijedili su Osijek dvama pogocima iz kaznenih udaraca i vrlo izvjesno u 30. kolu osvojili titulu prvaka!

Nezahvalno je u sportu baviti se prognozama, ali Rijeka više nema konkurencije u HNL-u otkada se Dinamo raspao u zadnjim dvama kolima.

Utakmica je počela u slavljeničkoj atmosferi, tribinama je odjekivalo "šampioni" odmah nakon što je Rujevicom odjeknula vijest da je Slaven Belupo pobijedio (2:1) Dinamo u Koprivnici.

Rijeka je u samo nekoliko dana pobjedom stekla drugu priliku ostvariti nedostižnu prednost za mnogo jači Dinamo od ovog današnjeg.

U početnom sastavu Rijeke nije bilo ozlijeđenog Gorgona, sve ostalo počelo je prema očekivanjima.

Osijek se postavio čvrsto, ali ne dovoljno da već prve minute nisu naslutile da Rijeka nakon Pule nema namjeru više ništa prepustiti slučaju.

Gavranović (3, 6) udarcima glavom i Andrijašević (10) slabim udarcem sa 7 metara (Malenica brani) navijestili su da bi pritisak mogao rezultirati željenim.

U 11. minuti Matas je neoprezno igrao rukom u duelu s Bezjakom, sudac Križarić pokazao je bijelu točku.

Bezjak je u 11. minuti zatresao mrežu iz kaznenog udarca za osam bodova prednosti pred Dinamom na ljestvici - 1:0.

Nije Rijeka nastavila kako je počela, vodstvo je bio signal za nešto oprezniji pristup. Nije ni bilo potrebe za ganjanjem rezultata...

Osječane je u utakmici održavao aktivni rezultat, Riječani su odlučili čekati priliku koja će prelomiti utakmicu...

Počela se igrati zanimljiva utakmica u kojoj su gosti dizali natjecateljske tenzije razdobljima kontinuiranih napada bez završnice.

Točnije, Boban (19) je jedni uspio izravno zaprijetiti Prskalu udarcem s 15 metara.

Puno je zanimljvije bilo na drugoj strani, posebice kada bi lopta stigla do Gavranovića.

Kako god lopta stigla, Gavranović nije pronašao način na koji bi zatresao mrežu. A sve je pokušao.

Dvaput je Gavranović (31, 41) zatresao okvir vratiju, oba puta pogodio je gredu.

Drugi put je lopta samo okrznula okvir, puno je zanimljivije bilo u 31. minuti, kada je Gavranović udarcem s 18 metara pogodio mjesto blizu spojnice.

Lopta se odbila u polje, gdje je čekao Vešović.

Napadač Rijeke snažno je udario loptu koja se odbila od bloka i u visokom luku putovala prema mreži uz daljnju vratnicu...

Malenica je uspio skrenuti loptu u vratnicu od koje se odbila u polje.

U 34. minuti pokušao je Gavranović iz okreta u kaznenom prostoru, lopta je prošla pokraj vratnice.

Neće Gavranović pogodak iako je stalno bio izravno opasan za vratara Malenicu.

Stvrorila je Rijeka još nekoliko situacija u kojima je nedostajala završnica, ali do odmora nije stekla veću rezultatsku prednost.

Zato je stekla brojčanu prednost, kada je u sudačkoj nadoknadi Ejupi zbog prekršaja dobio drugi žuti karton i otišao u svlačionicu iz koje se više nije vratio.

Drugi dio počeo je slično kao i prvi, Rijeka je odmah stvorila izglednu prilku: Andrijašević u 48. minuti nije bio precizan sa 10 metara, Malenica je uspio obraniti...

U  drugom je dijelu utakmice 30. kola Rujevicom počela teći momčad Rijeke koju su navijači desetljećima priželjkivali... Šampionska Rijeka!

Momčad Rijeke s igračem više kontrolirala je utakmicu manirom najbolje momčadi HNL-a: čvrsto, brzo, agresivno, bez rizika osim u prekidima.

Jest da je nedostajao zadnji pas da bi se probio obrambeni blok, ali je razlika u kvaliteti bila primjetna u svakom riječkom dodavanju.

U drugom dijelu Rijeka nije stvorila priliku za kojom treba žaliti.

Andrijašević (69) još jednom pokušao svladati sigurnog Malenicu, ovog puta udarcem s 13 metara iskosa zdesna.

U 74. minuti Črnic je na kraju kontre izašao na brisani prostor, udarac s 15 metara bio je preslab za nešto ozbiljno.

Zadnjih desetak minuta sigurno  ne spadaju u antologijska izdanja novog prvaka, strah od pogreške učinio je svoje pa je osječka momčad sa desetoricom igrača na trenutke izgledala kao da ima dvanaest igrača...

Samo na trenutke...

U 88. minuti Vešović je na kraju kontre pretrčao Škorića, koji je uklizao... Sudac je drugi put pokazao na bijelu točku.

Točku na i ove sezone vjerojatno je stavio Andrijašević pogotkom iz kaznenog udarca.

Fotogalerija Lario Tus

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.