MAXtv Prva liga: Andrijašević dvama pogocima osigurao Hajduku pobjedu protiv Dragovoljaca

Nedjelja, 04. kolovoza 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1. Strijelci: Andrijašević (19, 65) i Zlatar (75). U 32. minuti Kalinić obranio Jazvićev kazneni udarac

MAXtv Prva liga – 4. kolo

 

HAJDUK – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:1

 

Stadion Poljud. Gledatelja 9000.

 

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

 

Strijelci: 1:0 Andrijašević (19) 2:0 Andrijašević (65) 2:1 Zlatar (75)

 

Žuti kartoni: Milović (Hajduk) Špehar, Jajčinovič (H. dragovoljac)

 

HAJDUK: Kalinić – Jozinović (35 Mikanović), Milić (7 Jonjić), Milović, Vršajević – Caktaš, Andrijašević, Sušić – Bencun (79 Mujan), Bradarić – Kiš

 

H. DRAGOVOLJAC: Čović – Komorski, Gregov, Špehar, Kluk – Doležal, Zlatar, Živković – Jakšinić (66 Ljubičić), Jazvić (37 Rašić) – Sivonjić (56 Jajčinović)

 

Ludi ritam za hrvatske predstavnike u Europi se nastavlja. Nakon što su Riječani slavili u Zadru (1:2), isto je pošlo za rukom i Hajduku na svom travnjaku protiv Hrvatskog dragovoljca. U pretežno jednosmjernoj utakmici Splićani su slavili nakon silovitih napada prožetih zalaganjem. Unatoč pomalo megalomanskim najavama trenera gostiju Krešimira Ganjta kako će Dragovoljac igrati izrazito ofenzivno i jurnuti po sva tri boda, momci iz Sigeta platili su danak neiskustvu i relativno lošoj igri do 70. minute. Njihov je pogodak bio samo kozmetičke prirode.

 

Na poljudske tribine se unatoč paklenim vrućinama i relativno neatraktivnom protivniku smjestilo oko devet-deset tisuća gledatelja, među kojima i čak osam navijača Hrvatskog dragovoljca na južnoj tribini. Domaći trener Tudor je osim ozlijeđenih Kouassija i Anđelkovića za euro-nastup u Gruziji odlučio odmoriti kapetana Maloču i Antona Maglicu. Vrlo se brzo, već nakon sedam minuta igre ozlijedio i stoper Milić, koji je s terena izašao bolnog ramena.

 

Hajduk je stiskao u kompletnom periodu prvoga dijela, a sve je počelo jakim udarcem Bencuna nakon slaloma između dvojice gostujućih igrača, u trećoj minuti. Opasno je moglo biti i u trinaestoj kada je Vršajević dobro ubacio s desna, a loptu s glave Kišu skida Špehar. Pogodak za vodstvo Hajduka pao je u devetnaestoj minuti. Ovoga je puta Kiš probio desnu stranu, a Bencun propustio nabačaj za kapetana Andrijaševića. Prvi je puta Čović obranio, ali kod odbijene lopte više nije bilo spasa – 1:0.

 

Samo dvije minute kasnije Hajduk je vrlo lako mogao povećati svoje vodstvo. Kiš je dobio milimetarski točnu loptu od Bradarića, primirio je i pucao, no refleksnom je obranom gostujući vratar sačuvao rezultat. Nakon još nekoliko napada Hajduka, gosti su došli u priliku za izjednačenje.

 

 Igrala se 32. minuta susreta kada je u bezazlenoj situaciji u kaznenom prostoru Splićana Milović igrao rukom. Udarac Filipa Jazvića obranio je Kalinić, a to je bila i jedina šansa Dragovoljca u prvome dijelu. Tragičar Jazvić ubrzo je nakon promašenog jedanaesterca napustio igru zbog nepoštovanja trenerove odluke da izvođenje jedanaesterca prepusti iskusnom Sivonjiću. Tudoru se u tim trenucima ozlijedio i Jozinović, pa će Hajduk u Gruziju morati s bitno oslabljenim obrambenim redom.

 

U nastavku je tempo utakmice pao, a do drugog pogotka Hajduka valjda izdvojiti pokušaj Mikanovića (48) te s druge strane Kluka (52). I onda gol za 2:0, nakon Sušićevog kornera Andrijašević je na pravome mjestu, podmeće nogu i puca neobranjivo za vratara Čovića. Gosti su uspjeli smanjiti nakon lijepe akcije iz 75. minute. Kluk je probio desnu stranu Hajdukove obrane, ubacio u sredinu gdje je Doležal samo propustio za strijelca Zlatara.

 

Igra je u zadnjih petnaestak minuta malo živnula, ali se igralo bez izrazitih šansi, između dva kaznena prostora. Gosti su se ponovno malo povukli te uspješno odolijevali napadima Hajduka. Caktaš je silovito pucao pet minuta prije kraja, no pored desne vratnice, a posljednju priliku Dragovoljac je imao preko Gregova, koji je glavom nakon kornera pucao neprecizno.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.