MAXtv Prva liga: Split započeo sezonu pobjedom, Lokomotiva poražena na Parku mladeži

Ponedjeljak, 13. srpnja 2015. 22:10 Napisao/la  I. J.

Utakmica 1. kola: Split - Lokomotiva 2:1. Splićani slavili pogocima Špehara (20) i Blagojevića (58) iz kaznenog udarca


Nogometaši Splita počeli su sezonu pobjedom protiv Lokomotive na Parku mladeži, momčad Zorana Vulića pobijedila je goste rezultatom 2:1.

U 18. minuti Andrijašević je propustio veliku priliku nakon ubačaja iz kuta, kazna je stigla dvije minute kasnije. U 20. minuti Špehar je iskoristio trenutak nepažnje gostujuće obrane, oslobodio se čuvara i sa 10 metara zatresao mrežu - 1:0.

Nakon pogotka momčad Splita oslobodila se pritiska i počela igrati bolje od Lokomotive, kojoj je pripao početak utakmice. Vratar Zelenika nekoliko je puta morao intervenirati da bi sačuvao svoju mrežu.

U 48. minuti Blagojević je imao veliku priliku, Mrčela je s gol-crte izbacio loptu u polje.

U 58. minuti Split je povećao prednost nakon što je Capan prekršajem za najstrožu kaznu zaustavio Bagarića. Blagojević je rutinski zatresao mrežu - 2:0.

Tri minute nakon što je ušao u igru, Marić je smanjio vodsto Splita. Mišić je dubinskom loptom Mariću omogućio da izađe pred Zagorca, koji nije mogao zaustaviti napadača gostiju - 2:1.

Do kraja utakmice Splićani su čuvali prednost i vrebali kontre od kojih je najbolje izgledala ona u 93. minuti, kada je Bagarić sam izašao ispred Zeleniku, koji je uspio obraniti udarac napadaču Splita.

SPLIT: Zagorac, Woon, Majstorović, Rahmani, Rugašević, Blagojević, Vidović, Pervan, Špehar (49 Tomašević), Mrkonjić (69 Faletar), Bagarić (90+4 Roglić)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Mrčela, Capan, Bručić, Leko (78 Gržan), Andrijašević, Mišić, Puljić (68 Marić), Šovšić, Kolar (60 Fiolić)

Utakmica 1. kola: Split - Lokomotiva 2:1 (Špehar 20, Blagojević 58-11m/Marić 71)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.