MAXtv Prva liga: Split u posljednjih 11 minuta zabio tri pogotka Lokomotivi u Kranjčevićevoj

Nedjelja, 24. svibnja 2015. 20:42 Napisao/la  SC

Susret 35. kola: Lokomotiva - Split 0:3

MAXtv Prva liga - 35. kolo

LOKOMOTIVA - SPLIT 0:3

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 100.

Sudac: Željko Frković (Gospić).

Strijelci: 0:1 Erceg (79) 0:2 Erceg (81) 0:3 Rog (85)

Žuti kartoni: Leko, Kolar, Mamić, Rukavina (Lokomotiva), Bagarić, Mršić, Rugašević, Roce (Split)

Crveni karton: Rukavina (81 - drugi žuti)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Mrčela, Prenga, Mamić, Leko, Begonja (87 Ceraj), Andrijašević, Gržan (72 Babić), Kolar, Rukavina

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Majstorović, Vrgoč, Rugašević, Mršić, Vidović, Bagarić, Rog (86 Kvesić), Erceg (88 Jukić), Cikalleshi (86 Roce)

Potpumo zasluženo Split je odnio bodove iz Zagreba. Iako je Lokomotiva izdržala sve pritiske u prvom dijelu, nije mogla one iz posljednjih petnaest minuta utakmice. Uspavanka se igrala od 46. do 75. minute, a onda je krenuo 'show-program' u režiji dvojice Ante. Prvo je Erceg zabio za 0:1, a onda je Rukavina s druge strane dobio drugi žuti karton i time dodao soli na ranu svojoj momčadi. Ona je, da stvar bude gora kapitulirala još dva puita do kraja utakmice.

Lokomotiva je pobjedom protiv Splita u posljednjoj utakmici inače pretposljednjeg kola domaćeg prvenstva mogla uhvatiti sigurnu kartu za izlaz u Europu. Porazom su šanse Zagreba da bude ispred momčadi koja svoje domaće utakmice također igra na njihovu stadionu ipak ostale na životu. Bilo kako bilo, u Kranjčevićevoj u rano ljesto stanuje Europa.

Splitovci su pak potpuno spokojni. Porazom u finalu Kupa od Dinama nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca nestala je i zadnja nada da će se vratiti u Europsku ligu. Ne mogu niti ispasti iz hrvatske lige, no dvoboji Lokomotive s crvenima uvijek su plljenili posebnu pažnju.

Split je u prvom poluvremenu više pokazao i bio bliži golu. Prvu veliku priliku imao je Ante Erceg u 18. minuti. Petom ga je uposlio Cikalleshi, ovaj je potom s ruba kaznenog prostora pogodio vanjski dio mreže. Albanski je reprezentativac blizu gola bio u 24. minuti kada je njegov udarac glavom nakon ubačaja iz kornera blokirala domaća obrana.

Sve je to bio uvod u 27. minutu kada je Dražen Bagarić propustio najveću šansu prvog dijela za momčad Splita. Upošljava ga Rog i izbacuje u izravni okršaj sa Zelenikom koji čita njegovu namjeru i brani udarac.

Lokomotiva je konkretno zaprijetila tek jednom, i to na samom kraju prvog dijela. Begonjin udarac uklizavanjem blokira vrlo stabilni Vrgoč, koji je ove nedjelje bio nepremostiva prepreka za domaće ofanzivce.

Do sredine drugog dijela nije bilo gotovo nikakvih uzbuđenja na terenu osim prilike Gržana (58), čiji je udarac ponovno ostao u bloku Splita, toga puta ispriječio se Vidović. Festival žutih kartona (Leko, Kolar, Bagarić, Rugašević) jedino je vrijedno spomena do ulaska u završnu fazu utakmice, u kojoj je sav Splitov napor iz prvog dijela ostao anuliran.

Nije međutim u završnici. Ante Erceg s dva je pogotka okrunio titulu igrača utakmice, pet minuta prije kraja zabio je i Marko Rog za konačnih 0:3.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.