MAXtv Prva liga: Split se vraća u formu, Osijek primio četiri pogotka na Parku mladeži

Nedjelja, 25. kolovoza 2013. 23:04 Napisao/la  SC

Utakmica 7. kola: Split - Osijek 4:0. U pretežno jednosmjernoj utakmici domaći su uglavnom napadali, a gosti su se bezuspješno branili

MaxTV Prva liga – 7. kolo

 

SPLIT – OSIJEK 4:0

 

Park mladeži. Gledatelja 1000

 

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

 

Strijelci: 1:0 Bilić (12-11m) 2:0 Belle (73) 3:0 Glavina (80) 4:0 Vojnović (90)

 

Crveni karton: Babić (11 – povlačenje)

 

Žuti kartoni: Rugašević, Vojnović, Galović, Kvesić (Split) Lulić (Osijek)

 

SPLIT: Zagorac – Rugašević, Galović, Glumac, Radotić – Paracki, Glavina (90 Tomašević), Ibriks (72 Belle) – Mršić, Vojnović – Bilić (82 Kvesič)

 

OSIJEK: Mikulić – Barišić, Šimunac, Novaković, Babić – Pušić, Lulić (76 Barišić), Vitaić, Šorša – Pongračić (58 Pavić), Dugandžić (67 Mandić)

 

Nogometaši Splita slavili su nad Osijekom u posljednjem susretu 7. kola domaćeg prvenstva. U pretežno jednosmjernoj utakmici domaći su uglavnom napadali, a gosti se bezuspješno branili, pritom pokazavši da su možda i najslabija momčad u Prvoj ligi ovoga trenutka.

 

Krenuli su gosti dobro, nisu se od početka htjeli predati. Nakon kornera (5) naprijed su bili Dugandžić i Pongračić, ali obojica zamalo zakašnjavaju pucati nakon kornera. Već u osmoj minuti trese se stativa gostujućeg gola, nakon Mršićevog slobodnjaka. U 11. minuti Ibriks ubacuje na peterac a Babić za ruku povlači Matu Bilića. Bez previše razmišljnaja sudac Mlakar pokazuje na bijelu točku, a siguran realizator je sam Bilić – 1:0.

 

Splićani su nastavili prijetiti i prijetili sve više. U 16. minuti Mršić se sjurio u kazneni prostor, no požrtvovnom reakcijom siguran pogodak spriječio je Novakovič. Atraktivan pokušaj škaricama (24) Mate Bilića odlazi preko gola, kao i udarac Glavine nakon ubačaja Rugaševića s lijeve strane jedanaest minuta kasnije. Dobre je dvije šanse zaredom u 38. minuti imao Vojnović. Prvi mu je dalekometni udarac obranio Mikulić, a nakon kornera ponovno je napadač Splita pokušao Glavom, no otišlo je iznad vrata.

 

 

U nastavku susreta ponovno se zatresla greda nakon pokušaja Glavine u 47. minuti. Odlično je bivši Dinamov igrač odmjenio ponovno suspendiranog Rebića na lijevom krilu. Priliku je iz daljine (53) imao Paracki, no još je jednom na razini zadatka bio Osijekov vratar Mikulić. Novi pokušaj za Split dogodio se u 62. minuti kada Bilićev udarac s crte čisti obrana Osijeka, nakon što ga je dobro uposlio Glavina. Kada je u igru ušao Henri Belle pala su još tri zgoditka. Najprije je u 73. minuti u Bertošinom stilu Glavina probio lijevu stranu i vratio za Bellea iz drugog plana, a ovaj nije pogriješio – 2:0.

 

Sedam minuta kasnije i sam Glavina se upisao u listu strijelaca. Mršić je proigrao Radotića, a ovaj neometan ubacio dugu loptu na lijevu stranu. Ona odskače od podloge i sjeda na nogu Glavini koji efektno vara Mikulića i zabija za 3:0.

 

Konačno, u sudačkoj nadoknadi susreta Kvesić izvodi slobodni udarac s desne strane, lopta u gužvi dolazi do Vojnovića čiji udarac prolazi kroz noge Mikuliću za konačnih 4:0.

 

Splićani su ovom pobjedom pokazali da se vraćaju u formu. Osiječanima su uzeli loptu, nisu im dali disati.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.