MAXtv PRVA LIGA

Split pobijedio Rijeku, Glavina odlučio

Nedjelja, 03. studenog 2013. 21:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 15. kola: Split - Rijeka 1:0.  Najbolji igrač Rijeke bio je vratar Vargić

MAXtv Prva liga – 15. kolo

SPLIT – RIJEKA 1:0

Park mladeži. Gledatelja: 3000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelac: 1:0 Glavina (65)

Žuti kartoni: Ibriks, Tomašević, Križanac (Split), Sharbini, Vargić, Brezovec (Rijeka)

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac, Glumac, Rugašević (68 Tomašević), Radotić, Dujmović, Glavina, Belle (80 Kvesić), Roce (90+3 Paracki), Bilić

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Knežević, Marić, Mujanović, Maleš, Močinić, Alispahić (65 Brezovec), Kvržić (76 Jugović), Sharbini (72 Kramarić), Benko

Nogometaši Splita pobijedili su Rijeku pogotkom Denisa Glavine u 65. minuti. Kiržanac je oštro ubacio iz slobodnog udarca zdesna, Glavina je pobjegao Malešu i trzajem glave loptu skrenuo u daljnji kut nemoćnog Vargića – 1:0.

Prema prikazanom, pobjeda Splita je zaslužena. Prije utakmice znalo se da će Rijeka morati razinu trke i agresivnosti dignuti na europsku razinu ako želi ostvariti pozitivan rezultat na Parku mladeži. Iako je Rijeka imala svojih šansi, a Benko (53) je propustio najbolju, Split je u bitnim elementima bio bolji. Najbolji igrač Rijeke bio je vratar Vargić, što sve govori.

Matjaž Kek počeo je utakmicu s Mujanovićem i Sharbinijem na lijevom boku. Sharbinijev zadatak bio je da u fazi napada ulazi u sredinu i otvara prostor na boku za brzoga Mujanovića, ostalo je u igri Rijeke odavno poznato i prepoznato.

Split je u prvom dijelu bio uvjerljivo bolji ako je kriterij dojam! Domaća momčad organizirano je kroz posjed lopte pritiskala momčad Rijeke kojoj je evidentno nedostajalo svježine za velike stvari na Parku mladeži. Split je najviše prijetio ubačajima s bokova, posebno s lijevoga boka. U nekoliko situacija obrana Rijeke nije djelovala besprijekorno, dvaput je vrlo ozbiljno zaprijetio Bilić.

U 3. minuti s lijevog boka ubacio je Glavina, Bilić je nadskočio Marića i glavom poslao loptu preko gola. U 28. minuti opet s lijeve strane ubacio je Rugašević, Bilić je opet pobjegao čuvaru u glavom skrenuo loptu u lijevi vratarov kut. Vargić je poletio zrakom, bravurozno obranio i još jednom dokazao zašto je trebao dobiti poziv izbornika Nike Kovača prije nego vratar Hajduka Lovro Kalinić.

Dvije Vargićeve intervencije nakon Bellovih (7, 10) udaraca spadaju u rutinu riječkog vratara.

Rijeka u napadu apsolutno ništa nije napravila prije i poslije 31. minute, kada je Kvržić u duelu s Rugaševićem osvojio tzv. ničiju loptu, utrčao iskosa na desnoj strani kaznenog prostora i snažnim udarcem natjerao vratara Zagorca na jedinu intervenciju u prvom dijelu utakmice.

Rijeka je drugo poluvrijeme počela rastrčano i vrlo obećavajuće. U 51. minuti Močinić je proigrao Alispahića na lijevoj strani kaznenog prostora, uslijedio je neprecizni udarac iskosa . U 53. minuti Rijeka je propustila najbolju šansu! Alispahić je ubacio desnom nogom s lijevoga boka, Benko ostao sam iza splitskih braniča na 8 metara, lopta je po atraktivnom pokušaju škaricama završila u Zagorčevim rukama.

Kada Benko ne pogađa iz takvih prilika, za Rijeku počinju neprilike! Trgnula se spltska momčad i brzo oslobodila početnog pritiska Rijeke, težište igre ponovo se preselilo na polovicu gostiju.

U 62. minuti Vargić je ponovo sjajno intervenirao, Glavina je s 10 metara uputio prizemni udarac koji je riječki vratar jedva obranio. U 63. minuti Bilić je pokušao udarcem glavom, a dvije minute kasnije Glavina je postigao jedini pogodak na utakmici.

Nije momčad Rijeke reagirala očekivano nakon primljenog pogotka. Iako se Split zadnjih desetak minuta očekivano preselio na svoju polovicu, riječka momčad nije stvorila ni jednu priliku za kojom bi mogla žaliti.

Jednostavno, u momčadi Rijeke nije bilo dovoljno ni moći, ni znanja da bi se ostvario pozitivan rezultat protiv jedne od najboljih hrvatskih momčadi kakva splitska odista jest!

Fotogalerija Pixsell

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.