MAXtv Prva liga: Split pobijedio Cibaliju u derbiju začelja odigranom u Parku mladeži

Nedjelja, 05. ožujka 2017. 19:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 23. kola: Split - Cibalia 1:0


MAXtv Prva liga - 23. kolo

SPLIT – CIBALIA 1:0

Igralište Park mladeži. Gledatelja 500.

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7

Strijelac: 1:0 Jovanović (9)

Žuti kartoni: Dupovac (Split), Romić (Cibalia)

SPLIT: Kukić 7, Jurendić 6 (od 65. Maglica -), Dupovac 6, Mikulić 6,5, Vasilj 6 (od 76. Merajić -), Jakić 6, Boljat 6, Tomičić 6,5 (od 90. Vuković -), Pavlovski 6, Pešić 6, Jovanović 7.

CIBALIA: Matković 6, Žderić 5, Tipurić 5, (od 83. Tomašević -), Romić 5,5, Čuljak 5, Muženjak 5, Markić 5, Baša 5 (od 67. Brekalo -), P. Mišić 5 (od 74. Karačić -), Glavica 6, Mastelić 5.

Derbi začelja odigran je po mokrom travnjaku, od ranog jutra padala je kiša u Splitu.

Prvu priliku na susretu domaćini su materijalizirali, u 9. minuti strijelac je bio Jovanović.

Tomičić se probio po desnoj strani kaznenog prostora, vratio loptu Jovanoviću koji je pucao je iz prve, Tipurić je skrenuo loptu koja se od desne stative odbila u mrežu - 1:0.

 Promašio je Pešić stopostotnu priliku, Pavlovski je sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, stigla je do napadača domaćina koji je pucao sa 6 metara glavom točno u Matkovića.
 
 Najveću priliku gosti su imali u 76. minuti, lopta se odbila do Romića koji je bio sam na desnoj strani kaznenog prostora, ali je sa osam metara pucao ravno u Kukića.
 
 Gosti su tražili u 87. minuti najstrožu kaznu nakon dvoboja Dupovca i Mastelića u kaznenom prostoru domaćina, Jović je samo pokazao da se igra nastavi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.