MAXtv Prva liga: Split minimalno pobijedio Zagreb, Bagarić strijelac jedinog pogotka

Petak, 19. veljače 2016. 20:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 23. kola: Split - Zagreb 1:0


MAXtv Prva liga - 23. kolo

SPLIT – ZAGREB 1:0

Igralište u Parku mladeži. Gledatelja 300.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfaran) 6,5

Žuti karton: Pešić (Split), B. Boban, Šulc, Matić (Zagreb)

Strijelac: 1:0 Bagarić (60)

SPLIT: Zagorac 6,5, Miljković 6,5, Rrahmani 6,5, Majstorović 6, Vitus 6, Blagojević 6, Vidović 6, Grubišić 5 (46 Franjić 6), Bagarić 7  (88 Obšivač -), Pešić 6, Špehar 6 (od 88 Arroyo -)

ZAGREB: Livaković 7, Gudelj 6, Stubičan 6, Matić 5,5, Bevab 5,5, Strasser 5, Tešija 5,5 (od 61 Šehić 5,5), Šulc 5,5, Medić 5 (od 66 Ćubel -), Jurilj - (od 28 Stepčić 6), B. Boban 5,5

Na otvaranju proljetnog dijela sezona Split je na svom travnjaku ugostio posljednju momčad na prvenstvenoj tablici, za domaćina sve osim pobjede protiv Zagreba bio bi neuspjeh.

Stoga su od prve minute krenuli prema vratima Livakovića, no prvi su priprijetili gosti preko Strassera čiji je udarac Zagorac zaustavio uz dosta muke.

Sa druge strane crveni su prijetili preko Blagojevića i Pešića. Najveću prigodu Split je imao u 44. minuti, Vidović je dugom loptom pronašao Bagarića, koji se u trku riješio Stubičana, ušao je u kazneni prostor i pokušao je lob-udarcem svladati Livakovića, vratar gostiju uspio je krajnjim naporom spriječiti da lopta ne uđe u mrežu.

Svoju nadmoć domaćini su materijalizirali u 60. minuti, mrežu gostiju zatresao je Bagarić.

Korner s lijeve strane izveo je Franjić, najbolji strijelac crvenih u dosadašnjem tijeku prvenstva Dražen Bagarić bio je najbrži loptu je glavom sa prve stative skrenuo u nebranjeni dio gola Livakovića - 1:0.

Propustio je Bagarić veliku priliku u 71. minuti da se po drugi puta upiše u listu strijelaca, izbio je sam pred Livakovićem, zaobišao ga i umjesto da pošalje loptu u praznu mrežu, pogodio je stativu od koje se lopta odbila do Špehara, koji je pucao sa nekih 10-tak metara. Na gol-crti našao se Stubičan i spasio gol.

U završnici susreta Špehar je izašao pred vratarom gostiju , pucao je Livaković je uspio obraniti njegov udarac.

U sudačkoj nadoknadi trojica Splitovaca krenuli su na jednog Zagrebaša i vratara Livakovića, no Pešić se spetljao.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.