MAXtv PRVA LIGA

Rijeka se rutinski vratila pobjedama

Utorak, 15. travnja 2014. 20:49 Napisao  I. V.

Utakmica 31. kola: Rijeka - Zadar 3:0. Strijelci Krstanović, Jugović i Tomečak

MAXtv Prva liga - 31. kolo

RIJEKA - ZADAR 3:0

Stadion na Kantridi. Gledatelja: 4500

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 7

Strijelci: 1:0 Krstanović (17-11m), 2:0 Jugović (26), 3:0 Tomečak (71)

Žuti kartoni: Ikić (16), Lešković (20), Brezovec (27), Mitrović (45), Krstanović (60), Oršulić (73), Jerbić (90)

RIJEKA: Vargić -, Tomečak 7, Mitrović 6,5, Lešković 6,5, Leovac 6,5, Močinić 6, Brezovec 7, Jugović 6,5 (76 Pokrivač -), Sharbini 6 (63 Kvržić 6), Kramarić 6 (74 Ajayi -), Krstanović 6,5

ZADAR: Matković 6,5, Bašić 5, Jerbić 5,5, Ikić 5, Sarić 5,5, Oršulić 5,5, Muić 5, Hrgović 5, Surać - (5 Blažević 5, 80 Pešić -), Weitzer 5 (72 Bilaver -), Ivančić 5

Rijeka je rutinski odradila utakmicu protiv Zadra, koji se pokazao idealnim protivnikom nakon teškog poraza u Maksimiru. Rijeka odavno nije nekoga lakše pobijedila u prvenstvu. Petnaestak minuta ništa se nije događalo prije nego što se zadarski  obrambeni blok raspao.

U 16. minuti Sharbini je ubacio slijeva, lopta je udarila u Ikićevu ruku, sudac Križarić pokazao je na bijelu točku. Bio je to deseti, jubilarni kazneni udarac za Rijeku ove sezone. Krstanović ni ovaj put nije pogriješio, što znači da je vratar Matković  otišao u pogrešnu stranu - 1:0.

Nakon pogotka počela se igrati drugačija utakmica. Pomjerila se zadarska momčad bliže centru, otvorio se (među)prostor za brza ubacivanja poput sljedećeg:

U 20. minuti Matković je odabrao pravu stranu kada je Sharbini sam izašao pred njega na kraju brze kontre i Kramarićeva dodavanja glavom. Odbio je vratar Zadra loptu koju je Sharbini uputio u boljoj poziciji nego što je bila Krstanovićeva kod izvođenja kaznenog udarca.   

U 26. minuti Matković ništa nije mogao. Nakon Brezovčeva ubačaja iz slobodnog udarca slijeva lopta se odbila od bloka na drugoj vratnici taman po mjeri Jugovića, koji je iz trka ljevicom s 10 metara silovito poslao loptu ispod prečke - 2:0.

Do odmora Rijeka je propustila još jednu priliku. U 33. minuti Tomečak je precizno zdesna loptu "položio" Krstanoviću, koji nije bio precizan u ravni prve vratnice. Zadrani tijekom prvog dijela nisu uputili ni jedan udarac prema riječkim vratima.

U drugom dijelu Matković je dvaput iskazao zavidan potencijal: u 48. minuti obranio je Kramarićev udarac glavom sa 7 metara, a u 65. minuti snažni Jugovićev udarac nogom iskosa s 15 metara. U 76. minuti Matković nije trebao ništa posebno učiniti budući da je Jugović u idealnoj poziciji po sredini gola s 15 metara loptu uputio ravno u vratara.

U 81. minuti Brezovec je loptu glavom poslao u prečku, Ajayi je u 90. minuti bio blizu pogotka  i bilo bi čudno da u takvom odnosu snaga Rijeka u drugom dijelu nije postignula barem jedan pogodak.

U 71. minuti Brezovec je ubacio slijeva, loptu je glavom odbio Jerbić točno na noge Tomečaku, koji prizmenim udarcem šalje loptu u lijevi kut - 3:0.

Prema prikazanom rezultatski je ispalo sasvim dobro za Zadrane!

Fotogalerija Sandro Donda

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.