MAXtv PRVA LIGA

Rijeka i Hajduk podijelili bodove na Kantridi

Subota, 28. rujna 2013. 20:43 Napisao  I. V.

Utakmica 11. kola: Rijeka - Hajduk 1:1. Utakmicu obilježio fantastičan Benkov pogodak i neredi na tribinama

 

 

 

MAXtv Prva liga - 11. kola

RIJEKA - HAJDUK 1:1

Stadion na Kantridi. Gledatelja 9.000

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek) 6,5

Strijelci: 1:0 Benko (24), 1:1 Kouassi (58)

Žuti kartoni: Sušić (89), Kouassi (90), Krstanović (90+2), Jozinović (90+3), Brezovec (90+3)

RIJEKA: Vargić 6 - Tomečak 6, Knežević 6, Marić 6, Bertoša 6 - Maleš 5,5, Pokrivač 5,5 (79 Krstanović -), Močinić 6 - Kvržić 5,5, Sharbini 5,5 (68 Brezovec -) - Benko 7

HAJDUK: Kalinić 6,5 - Veršajević 6, Maloča 6,5, Milović 6, Jozinović 6 - Sušić 6,5, Pašalić 6, Bukva 6 - Iluridze 6 (74 Anđelković -), Kouassi 6,5 (90+3 Andrijašević -) - Maglica 6 (88 Maloku -)

 Nogometaši Rijeke i Hajduka podijelili su bodove u Jadranskom derbiju, koji je ispunio očekivanja. Prikazani nogomet većim dijelom utakmice zadovoljio je ispunjene tribine riječkog stadiona na kojima je događanje navijača u 60-tim minutama pokvarilo ugođaj derbija.

Spriječen fizički sukob
Sudac Vučemilović dvaput je u 60-tim miniutama prekidao utakmicu zbog bakljadi. Prvo zbog bakljade na zapadnoj tribini, koja je bila u funkciji dekora. A zatim zbog bakljade na dijelu tribina gdje je bila Torcida, što je bilo u službi terora. Gađanje bakljama dijela tribina s riječkim navijačima prvo je izazvao komešanje na tribinama, a onda i pokušaj fizičkog obračuna dviju navijačkih skupina. Specijalna policija smirila je situaciju koja se u jednom trenutku zamalo otela kontroli.

Igor Tudor detaljno je proučio igru Rijeke i znalački osmislio način igre koji ne odgovara momčadi Matjaža Keka. Kombinacija obrane u sustavu 4-4-2 u otvaranju se pretvarala u 4-3-3 s ovorenim desnim bokom za Veršajevića. Petorica igrača Hajduka u središnjici duboko su ulazili u polovicu Rijeke i u začetku zatvarali prostor za pripremu riječkih napada. Zahvaljujući Tudoru momčad Hajduka bolje je stajala na terenu i dvadesetak minuta sigurno kontrolirala igru u oba smjera.

Što se tiče konkretnog, Maglica (9) je  snažno udario po lopti s 20 metara, Vargić je odbio. Tomečak (17) je nespretno umalo zatresao vlastitu mrežu nakon ubačaj zdesna.

I onda se dogodio Leon Benko! U 24. minuti Tomečak je ubacio zdesna. Visoko ubačena lopta preletjela je opasnu zonu i gostujuće stopere, na lijevoj strani kaznenog postora Benko se nalazio u poziciji koja nije slutila ništa vrijedno pažnje gostujuće obrane. A dogodio se fantastičan udarac ljevicom iz prve po kojemu je lopta udarila u daljnju vratnicu i završila u mreži - 1:0. Najljepši pogodak sezone u HNL-u bez konkurencije!

Benkov pogodak još je više otvorio utakmicu, Hajduk nije ustuknuo. Naprotiv! Momčad Igora Tudora podignula je ritam trke i agresivnosti. Matjaž Kek bio je pravu kada je tvrdio da Hajduk igra više europski od svih europskih momčadi koje su ove sezone gostovale na Kantridi. Mlada se momčad Hajduka definitivno predstavila kao najbolja koja je gostovala na Kantridi.

Rijeka se prisilno branila većim dijelom prvoga dijela, što nije bila uobičajena slika ove sezone. Na sreću Rijeke, momčadi Hajduka nedostaje ono najvažnije: igrač poput Leona Benka, koji je u 42. minuti ponovo ni iz čega zamalo pogodio cilj iz mrtvog kuta.

Hajduk je propustio dvije prilike. U 37. minuti Jozinović je lakoćom prošao lijevim bokom, ubacio prizemno Kouassiju, koji s 14 metara pogađa Vargića. U 42. minuti Maglica je zamalo zakasnio na ubačaj slijeva, pritom se sudario s Vargićem.  

U nastavku utakmice odnosi snaga nisu se promijenili. Kada se igra svede na osnovno, igrači Rijeke nisu mogli parirati agesivnosti igrača Hajduka, koji su dobili većinu duela. Hajduk je nastavio napadački, što je u 54. minuti zamalo kaznio Sharbini. Benko je prizemno ubacio slijeva, Sharbinijev udarac zapeo je u bloku.

U 58. minuti Hajduk je izjednačio tipično za momčad koja igra na mišiće. Nakon ubačaja iz kuta, lopta je nekontrolirano putovala prije nego što je zaboravljeni Kouassi ostao sam u gužvi i mirno loptu ugurao u mrežu - 1:1   

Nakon pogotka nogometaši Hajduka smanjili su količinu trke i agresivnosti, Rijeka je napokon ušla u nekoliko razdoblje kontinuiranog napada. Kako je vrijeme odmicalo, Rijeka je postajala sve goropadnija i na kraju može žaliti za pobjedom zbog dviju propuštenih prilika Ivana Krstanovića.

Krstanović je (86, 90+3) dvaput bio u praktično identičnim pozicijama nakon ubačaj zdesna, oba puta otvoreni udarci nisu imali preciznosti i snage.

 Fotogalerija Sandro Donda

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.