MAXtv PRVA LIGA

Rijeka doživjela prvi poraz ove sezone

Subota, 06. svibnja 2017. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Lokomotiva - Rijeka 1:0. Domaći slavili s bijele točke u 92. minuti


MAXtv Prva HNL - 32. kolo

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:0

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 2000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec) 7

Strijelac: 1:0 Majer (90+2-11m)

Žuti kartoni: Bradarić (51), Kolinger (71), Karimi (80), Elez (88), Andrijašević (90+1), Šemper (90+4)

LOKOMOTIVA: Šemper 6, Majstorović 6,5 Kolinger 6,5 Rrahmani 6,5,  Grezda 6, Šunjić 5,5, Capan 5,5, Karimi 6, Valentić 5,5 (78 Bočkaj -), Cekici 5 (70 Majer -), Radonjić  5 (60 Antunović -)

RIJEKA: Prskalo 6, Ristovski 6, Župarić 6, Elez 6, Zuta 5,5, Mišić 6, Bradarić 5,5, Andrijašević 5, Vešović 6, Gorgon 5 (78 Matei -), Gavranović 5 (56 Bezjak 5)

Nogometaši Rijeke doživjeli su prvi poraz ove sezone, Rijeka je u Kranjčevićevoj doživjela prvi poraz uopće nakon niza od 45 utakmica...

U prvoj minuti dudačke nadoknade na ubačenu loptu u kaznenom prostoru potrčali su Andrijašević i Karimi, igrač Lokomotive je pao, a sudac Igor Križarić pokazao na bijelu točku.

Mladi Majer nije ustukunuo, pogodio je mrežu udarcem s bijele točke i osigurao veliku pobjedu drugoj momčadi Dinama - 1:0.

Naravno da će iz riječkoga kluba imati prigovora na sudačku odluku, ali pravi razlog prvoga poraza ove sezone nije sudac.

Rijeka četiri kola prije kraja ima pet bodova prednosti, koje neće zadržati bude li ovako igrala do kraja prvenstva.  

Teško se sjetiti besadržajnije utakmice Rijeke u zadnjih nekoliko sezona.

Ne može se reći da je ritam bio slab za hrvatsku ligu, nisu se igrači obiju momčadi baš šetali Kranjčevićevoj, ali nisu pokazali baš ništa što nogomet čini zanimljivom igrom.

Što se tiče dojma, Rijeka je izgledala nešto poduzetnije ponajviše zbog toga što su domaćini uočljivo repektirali goste u svakom duelu.

Međutim, vratar Šemper nekoliko je puta rutinski uhvatio loptu tek toliko da osjeti utakmicu, a Prskalo je bio slobodan sve do sudačke nadoknade.

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo što se tiče sadržaja: Lokomotiva je i dalje organizirano stajala u bloku s trojicom stopera i pokušavala nešto učiniti u (pre)sporim kontrama da bi riječka obrana imala problema.

U riječkoj momčadi na vidjelo je izašao aktualan problem, napadači (Gavranović, Gorgon, Andrijašević) već duže razdoblje nisu na optimalnoj razini.

 Jedino Vešović pokazuje znakove života u igri "jedan na jedan", ali unatoč pritisku jedan napadač nije bio dovoljan da bi domaća obrana barem jednom tijekom cijele utakmice ostala u raskoraku.
 
 Neshvatljivo za momčad koja je u zadnjim trima, četirima utakmicama stvorila više izrađenih prilika nego tijekom cijele sezone.
 
 A onda se dogodio pad koncentracije u riječkoj obrani.
 
 U 91. minuti Antunović  je ušao u jedinu priliku Lokomotive, Prskalo je obranio udarac sa sedam metara i opet izvukao svoju momčad.

Minutu kasnije ni Prskalo nije mogao pomoći.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.