MAXTV PRVA LIGA

Osijek nakon Dinama pobijedio i Lokomotivu

Petak, 04. travnja 2014. 20:10 Napisao/la  SC

Utakmica 29. kola: Lokomotiva - Osijek 1:2. Osječani su u Zagrebu ostvarili prvu gostujuću pobjedu

MAXtv Prva liga - 29. kolo

LOKOMOTIVA - OSIJEK 1:2

Stadion Maksimir. Gledatelja 500.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Šorša (8) 1:1 Pjaca (35-11m) 1:2 B. Barišić (88)

Žuti kartoni: Chago, Pajač (Lokomotiva) Jonjić, Pavić, Škorić (Osijek)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Musa, Čalušić, Barbarić, Gorupec (73 Pajač) - Šovšić, Chago, Begonja (83 P. Mišić) - Šitum, Pjaca - Budimir

OSIJEK: Mikulić - Škorić, Bralić, Jonjić, Matas (46 B. Barišić) - Novaković - J. Mišić (23 Pavić), Glavaš (84 Vidaković), Ugarković, Šorša - Cesarec

Nakon što su u 28. kolu senzacionalno pobijedili Dinamo, nogometaši Osijeka pripredili su novo iznenađenje pobijedivši Lokomotivu u Maksimiru. Dvadeset i devet kola bilo je potrebno nogometašima Osijeka da ostvare prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Da se njih pita - nije mogla doći u boljem trenutku. Možda presudne bodove u borbi za ostanak sa Slaven Belupom i Hrvatskim dragovoljcem uzeli su momci Tomislava Rukavine u završnici susreta protiv europski ambiciozne Lokomotive.

Trenutak odluke zbio se u 88. minuti kada iz naizgled bezopasne akcije puca vrlo dobri Šorša, a Zelenika odbija loptu neposredno pored sebe. Na nju natrčava mladi bočni igrač Osijeka Borna Barišić i posprema je za veliko slavlje na gostujućoj klupi. Uzalud Lokomotivi svi brojni pokušaji Pjace i Budimira, ubacivanja Chage i Šituma, kada su Osječani iz dvije suvislije akcije došli do punog plijena.

Gosti su i poveli i to već nakon osam minuta igre. Glavaš je sa sredine terena poslao dubinsku loptu Josipu Mišićuna desni bok. Primjetio je Osijekov veznjak samog Šoršu u sredini i poslao mu loptu ispred praznih vratiju. Budući je Zelenika bio postavljen izvan okvira gola, nije bilo teško Šorši zabiti za gostujuće vodstvo. Izjednačenje se dogodilo u 34. minuti pogotkom Pjace s bijele točke. Mikulić je srušio Begonju u petercu, dovoljno je to bilo za suca Vučkova da pokaže na bijelu točku.

U nastavku susreta otvorenijega garda su zaigrali Zagrepčani, no i gosti su se organizirano branili. Samo minutu prije gola Barišića za pobjedu Osijeka Lokomotiva je pogodila stativu. Bio je to Petar Mišić, na asistenciju Pjace. Miukulić je b io slvadan, no lopta od njegove lijeve vratnice nije htijela ući u mrežu.

Nakon dva remija i dvanaest gostujućih poraza, u petnaestom susretu konačno su Slavonci upisali trobod protiv nedovoljno konkretne Lokomotive kojoj je sada put do četvrtog mjesta bitno otežan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.