MAXtv Prva liga: Pljesak s poljudskih tribina za rezultat Rijeke u Zaprešiću

Nedjelja, 07. kolovoza 2016. 23:23 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 4. kola: Hajduk - Istra 1961 4:0. Uvjerljiva pobjeda s "rezervnim" sastavom najbolja pozivnica za utakmicu protiv Dinama

MAXtv Prva liga - 4. kolo

HAJDUK – ISTRA 1961 4:0

gradski stadion Poljud. Gledatelja 6000.

Sudac: Dario Bel (Osijek) 6

Strijelci: 1:0 (43-11m), Erceg (60), 3:0 Tudor (69), 4:0 Žižić (78–autogol)

HAJDUK: Kalinić -, Pejić 6, Šimić 6, Ismajli 6, Memola 6, T. Bašić 6, Kožulj 6 (od 65. Said 6), Maganto 6, Erceg 6,5 (od 73. Mujan -), Tudor 6,5, Ohandza 6,5 (od 59. Vlašić 6)

ISTRA 1961: Iveša 6, Hadžić 5, Žižić 5, Georgiev 5, Jurkić 5, Paracki 5 (od 73. Prelčec -), Polić 5, Gržan 5, Bouhna 5, Roce 5 (od 56. Ljubanović 5), Collins 5 (od 63. Trojak 5)

Kako je i najavio na presici uoči dvoboja sa Puljanima, trener Pušnik na teren je poslao praktično cijelu novu jedanaestoricu.

Od igrača koji su u četvrtak pobijedili Oleksandriju, na travnjaku su od prve minute bili vratar i kapetan Kalinić i Kožull.

Na klupi za pričuve sjedili su Jefferson, Vlašić, Said, Juranović, Ćosić, dok u zapisniku uopće nisu su bili upisani Sušić, Milić, Nižić, Billyi.

Prije nego što je sudac Bel označio početak, začuo se pljesak sa tribina i to nakon što je službeni spiker objavio da je susret u Zaprešiću između Intera i Rijeke završio bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Tek u 33. minuti zabilježili smo prvi udarac domaćina u okvir vratiju Iveše, nakon jedne gužve pokušao je Erceg sa 7-8 metara škaricama iznenaditi visokog vratara Puljana, no udarac je bio preslab, završio točno u njegove ruke.

Jedino što je vrijedilo u prvom dijelu bio je zgoditak koji je sa bijele točke postigao ljubimac navijača Ohandza.

U kaznenom prostoru gostiju Georgiev je neoprezno srušio Tudora, sudac je pokazao na "kreč", siguran realizaor bio je "Frane Zolja".

U nastavku susreta Maganto je pucao sa vrha kaznenog prostora, Iveša je izboksao loptu u igru.

U nedostatku uzbuđenja na travnjaku Torcida je započela sa uobičanjim skandiranjem, HNS pederi... Mamiću, cigane...

Dosadu je u 60. minuti "razbio" gol Ercega kojega je idealno uposlio Maganto, a napadač bijelih skrenuo je loptu pored nemoćnog Iveše.

Domaćini su prednost povećali u 69. minuti. Said je ubacio sa lijevog boka, Tudor je petom skrenulo loptu u mrežu.

Do četvrtog gola bijeli su došli nakon što je Žižić, umjesto da izbaci loptu u korner, svladao Ivešu.

Uvjerljiva pobjeda sa "rezervnim" sastavom je najbolja pozivnica za najveći hrvatski derbi, odgođeni sraz sa Dinamom koji se u srijedu navečer igra na Poljudu.

Torcida je glasno najavila taj sraz, porukom: Mrzim Dinamo, mrzim Dinamo...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.