MAXtv PRVA LIGA

Osijek zasluženo osvojio bod na Poljudu

Nedjelja, 26. kolovoza 2012. 23:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 6. kola:  Hajduk - Osijek 1:1. U 88. minuti Lešković je poravnao rezultat

Utakmica 6. kola MAXtv Prve lige

HAJDUK – OSIJEK 1:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Caktaš (17), 1:1 Lešković (88)

HAJDUK: Blažević, Vršajević (88 Jonjić), Milović, Maloča, Jozinović, Radošević, Caktaš, Tomaš (57 Ozobić), Oremuš (68 Milić), Andrijašević, Vuković

OSIJEK: Vargić, Ibriks, Smoje, Miličević (84 M. Mišić), Aleksić, Lešković, Novaković, Jugović, Kvržić, Zulim (59 Pongračić), J. Mišić (79 Glavaš)

Nogometaši Osijeka iznenadili su Hajduk, osvojivši bod igrom koja je tijekom cijelog drugog poluvremena slutila izjednačenje. Na kraju je Lešković u 88. minuti bio najspretniji u gužvi pred vratima Hajduka, prvi je natrčao na odbijenu loptu i laganim udarcem prevario blok i vratara Blaževića – 1:1.

Navijači Hajduka podržali igrače
Torcida je izvjesila transparent: Čekali smo kiks da te volimo još više!. Time su navijači Hajduka poručili igračima da su pristupom u dosadašnjem dijelu sezone zaslužili kredit.

Osječani su dominirali u drugom dijelu, ali nisu imali izrazitih prilika. Na kraju su nagrađeni zbunjenom reakcijom domaće obrane, koja je posustala pod stalnim pritiscima. Na drugoj strani, igrači Hajduka nisu znali koristiti široki prostor za kontranapade. U nekoliko situacija imali su bijeli mogućnost realizacije igrača više u napadu, ali su do prave prilike došli samo u 70. minuti kada je Oremuš izbjegao zaleđe, sam izašao pred Vargića i onda se zapleo u odsutnom trenutku.

U prvom dijelu Hajduk je bio nadmoćan, što je već u 17. minuti materijalizirao pogotkom Caktaša. Igrom u prvom dijelu Hajduk ni po čemu nije naslutio da će Osijeka iz Splita zasluženo otputovati s bodom.

Fotogalerija Tino Jurić/Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.