MAXTV PRVA LIGA

Osijek pobijedio Dinamo u Gradskom vrtu

Nedjelja, 10. veljače 2013. 19:03 Napisao/la  SC

Utakmica 19. kola: Osijek - Dinamo 2:1. Dinamo je iskazao slabosti koje struku zagrebačkog kluba dobrano moraju zabrinuti

MAXtv Prva liga – 19. kolo

OSIJEK – DINAMO 2:1

Gradski vrt. Gledatelja: 2000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Žuti kartoni: Kurtović (Osijek), Šimunić, Krstanović (Dinamo)

Strijelci: 1:0 Vrgoč (14), 1:1 Ademi (79), 2:1 Pušić (83)

OSIJEK: Mikulić, Vrgič, Kurtović, Smoje, Ibriks, Pušić, Perošević (90 Mandić), Lešković, Pongračić, Kvržić, Mišić

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez, Ademi, Brozović, Tomečak (60 Krstanović), Sammir, Čop (87 Leko), Beqiraj (77 Rukavina)

Nogometaši Osijeka pobijedili su Dinamo u zaostaloj utakmici 19. kola MAXtv Prve lige čime je počelo natjecanje u drugom dijelu prvenstva. Osječka momčad ostvarila je pobjedu kojoj se nitko nije nadao prije utakmice između Davida i Golijata, koji se poskliznuo na skliskom osječkom travnjaku i bolno tresnuo o tlo.

Odgođena utakmica 19. kola odigrana je u sličnim uvjetima zbog kojih je odgođena. Hladno vrijeme i snijeg otežavali su igru poglavito tehnički potkovanijoj momčadi Dinama za koju je debitirao Tin Jedvaj, 18-godišnji stoper koji je prije nekoliko dana bio najbolji hrvatski igrač u utakmici naše U-19 reprezentacije protiv Francuske u Kostreni.

U 14. minuti Osijek je poveo. Vrgoč je nadskočio gostujuću obranu nakon ubačaja iz kuta, Kelava je odbio loptu koja se sretno odbila do Vrgoča koji iz blizine trese mrežu – 1:0. Rani pogodak odredio je način igre, Dinamo je morao odlučnije napasti.

Međutim, ono što je Dinamo igrao do odmora nema veze s organiziranim napadima. Spora izmjena lopte i mjesta omogućila su zbijenoj osječkoj obrani da bez poteškoća kontrolira zonu udarca. Jedan bezopasni udarac (Sammir) s distance vrijedan je spomena samo u kontekstu nemoći lidera hrvatskog nogometa.

Pri kraju poluvremena mlada osječka momčad osjetila je slabosti Dinama i u nekoliko navrata zaoštrila atmosferu pritiskom na Kelavina vrata. Budući da se osim pogotka ništa konkretno nije dogodilo pred obojicom vratarima, jedino preostaje istaknuti da je osječka momčad neočekivano lako zaustavljala svaki ozbiljniji pokušaj Dinamovih napada.

U drugom dijelu slika se najviše promijenila zbog očišćena terena. Što se igre tiče, Dinamo je iskazao slabosti koje struku zagrebačkog kluba moraju dobrano zabrinuti već na samom početku proljetnog dijela prvenstva.

Tek je ulaskom Krstanovića igra Dinama donekle dobila željene konture. Krstanović (63) je udarcem iz voleja odmah pokazao da je najopasniji igrač Dinama, Mikulić je bio pravodoban. Pritisak Dinama konačno se isplatio u 79. minuti, kada je Krstanović skočio na ubačaj iz kuta, glavom vratio loptu koju je Ademi u gužvi poslao u mrežu – 1:1. Radost zbog pogotka nije dugo trajala.

U 83. minuti Osijek je ponovo razgolitio slabosti u Dinamovoj momčadi. Akcija Pušića i Pongračića završila pogotkom Pušića za veliko slavlje u Gradskom vrtu – 2:1.

Fotogalerija: Pixsell

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.