MAXtv PRVA LIGA

Osijek senzacionalno pobijedio Dinamo

Nedjelja, 30. ožujka 2014. 17:10 Napisao/la  SC

Utakmica 28. kola: Osijek - Dinamo 3:2

MAXtv Prva liga - 28. kolo

OSIJEK - DINAMO 3:2

Stadiona Gradski vrt. Gledatelja: 5000

Sudac: Duje Strukan (Split)


Strijelac: 1:0 Cesarec (41), 2:0 Cesarec (69), 2:1 Fernandes (80), 2:2 Čop (84), 3:2 Mišić (89)

Žuti kartoni: Kurtović, Bralić, Cesarec, Jonjić, Škorić, Barišić (Osijek), Čop (Dinamo)


 OSIJEK: Mikulić, Matas, Jonjić, Bralić, Škorić, Šorša (90+3 Barišić), Ugarković (71 Vidaković), Kurtović, Glavaš, Mišić, Cesarec (90+2 Novaković)

DINAMO: Ježina, Leko, Šimunović, Šimunić, Pivarić (66 Pavičić), Antolić, Brozović, Halilović (46 Lima), Soudani, Fernandes, Čop

Nogometaši Osijeka pobijedili su Dinamo rezultatom 3:2 čime nisu pripredili najveće iznenađenje kola, nego i cijele sezone. Dinamo je zadnji put izgubio od Splita u listopadu, ali se taj poraz mogao očekivati s obzirom na snagu protivnika. Dinamov poraz od Osijeka mogli su očekivati samo okorjeli kladioničari, koji u suradnji dvaju klubova vide urotu.

Završnica utakmice spada u nogometne trilere. Nakon što je Cesarec fantastičnim udarcem pogodio sami gornji kut i povećao vodstvo Osijeka na 2:0, Dinamo je pojačao ionako jaki pritisak. Posjed lopte od 75 prema 25 posto sve govori!

U 80. minuti Fernandes je uputio prizemni udarac, lopta je okrznula Jonjića i prevarila nespretnog Mikulića - 2:1. Četiri minute kasnije Dinamo je izjednačio. Na kraju akcije koju su počeli Soudani i Pavičić, Čop je neočekivano ostao sam na vrhu kaznenog prostora, dotrčao do Mikulića i plasirao loptu u mrežu 2:2. Tada se činilo da su se kladioničari prevarili.

Dinamo je još više napao, gostujuća se momčad potpuno preselila na domaću polovicu igrališta. U 89. minuti u brzoj kontri trojica igrača Osijeka izašli su na jednog gostujućeg braniča, Barišišć je precizno ubacio slijeva, a Mišić u padu glavom loptu poslao u mrežu za 3:2 i veliko slavlje u Gradskom vrtu. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.