MAXTV PRVA LIGA

Osijek pobijedio Cibaliju, Inter bolji od Zadra

Subota, 22. rujna 2012. 16:55 Napisao/la  SC

Osijek - Cibalia 1:0 (Ibriks 77'),  Zadar - Inter 1:5 (Mršić 50'/Budimir 8', 25', 85', Oršić 58', Jurić 66')

MAXtv Prva liga – 9. kolo

 OSIJEK – CIBALIA 1:0

 Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 2500

 Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

 Žuti kartoni: Mazalović (19), Ibriks (78), Perošević (79)

 Strijelac: 1:0 Ibriks (77)

 OSIJEK: Vargić, Vrgoč, Kurtović, Smoje, Ibriks, Mišić, Perošević, Lešković, Kvržić, Perošević, Miličević (66 Dugandžić)

 CIBALIA: Paradžiković, Mišić, Matoš (70 Puljić), Tokić, Čulić, Mazalović, Muženjak, Župarić, Mitrović, Pavličić (51 Terzić), Bartolović

 Nogometaši Osijeka minimalno su svladali Cibaliju pogotkom Ibriksa u 77. minuti i nastavili pozitivan niz rezultata.

U slavonskom derbiju teško se ulazilo u prilike, obje su momčadi stajale u gustim obrambenim blokovima i budno čuvale „nulu“. Nešto više je pokazala momčad Osijeka, koja je nekoliko puta točnim izmjenama lopte uspjela poremetiti gostujuću obranu i otvoriti prilaze prema vratru Paradžikoviću. Šanse su ipak bile rijetkost: domaći su propustili dvije, gosti jednu.

 U 8. minuti Perošević je iz slobodnog udarca s 22 metra snažnim udarcem prebacio „živi zid“ i pogodio prečku. U 40. minuti Miličević je u trku lijepo loptu „položio“ za Peroševića, koji s ruba kaznenog prostora, točno po sredini, lijevom nogom nije bio precizan u najboljoj prilici za domaćina.

 U 28. minuti Mišić je s ruba kaznenog prostora odmjerenim udarcem naciljao desnu vratnicu, što je bilo sve od Cibalije u prvom dijelu.

 U drugom dijelu nogometaši Osijeka odlučno su preuzeli kontrolu utakmice i počeli sve jače pritiskati obranu Cibalije. Prijetili su Ibriks (48, 68) i Mišić (52) da bi u 78. minuti Cibalija dočekala svoj trenutak: Terzić je glavom uputio udarac koji Vargić brani. U 77. minuti Osijek je naplatio bolju igru i trud, Ibriks je primio loptu u kaznenom prostoru i zatresao mrežu nemoćnog Paradžikovića – 1:0.

 Umjesto reakcije Cibalije, uslijedile su još dvije sjajne prilike za domaće. Perošević u 82. minuti nenadano primio loptu od gostujućih braniča, ali nije dobro reagirao. Zadnju priliku propustio je Dugandžić u 87. minuti.

ZADAR - INTER 1:5

Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.500. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb).

Strijelci: 0:1 Budimir (8'), 0:2 Budimir (25'), 1:2 Mršić (50'), 1:3 Oršić (58'), 1:4 Jurić (66'), 1:5 Budimir (85').

Žuti kartoni: Gluić, Župan, Vasilj (Zadar), Budimir, Milardović (Inter).

ZADAR: Gluić, Bilaver (od 46' Surać), Sarić, Ivančić, Begonja, Jerbić, Bilen, Jolić, Mršić, Župan (od 46' Vasilj), Brnadić (od 65' Gržan).

INTER: Santini, Batur (od 87' Blažević), Bagarić, Kramarić, Budimir, Matko (od 65' Jurić), Mlinar, Šarić, Plazanić, Oršić (od 85' Gorgiev), Milardović.

 

Fotogalerija Osijek - Cibalia Davor Javorović/Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.