MAXtv PRVA LIGA

Remiji Osijeka i Istre 1961 te Intera i Splita

Subota, 01. kolovoza 2015. 20:41 Napisao/la  SC

Utakmice 4. kola: Osijek - Istra 1961 2:2, Inter - Split 0:0

MAXtv Prva liga - 4. kolo

OSIJEK - ISTRA 1961 2:2

Stadion Gradski vrt. Gledatelja 1.500

Sudac: Željko Frković (Gospić)

Strijelci: 0:1 Repić (54) 1:1 Perošević (67) 1:2 Nikolić (86) 2:2 Lukić (90+6)

Žuti kartoni: Radotić, Matas, Špoljarić, Lukić (Osijek), Mišić, Nikolić, Franjić (Istra 1961)

OSIJEK: Ćitnjak - Matas, Lukić, Maslač, Arsenić (63 Šarić) - Šorša, Radotić (80 Aganspahić), Lesjak, Čuljak - Mandić, Perošević (85 Špoljarić)

ISTRA 1961: Iveša - Pavlović, Žižić, Ojdanić, Tomić (61 Hadžić) - Zlomislić - Mišić (76 Grković), Repić, Đurić, Franjić - Nikolić (90 Gregov)

Nogometaši Osijeka i pulske Istre 1961 podjelili su bodove u Gradskom vrtu odigravši 2:2 u četvrtom prvenstvenom kolu. Gosti su dvaput vodili golovima Repića i Nikolića, no Osijek bi se dvaput vraćao golovima Peroševića i Lukića, i to u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Do same završnice igrala se nezanimljiva utakmica, sva su četiri pogotka dakle postignuta u drugom poluvremenu. Istra je povela nakon što je Đurić u 54. minuti ubacio s desne strane. Na njegovu loptu prvi je stigao Antonio Repić, uputio je zatim prema golu ali ga je mladi Osijekov vratar Žitnjak pogodio šakom prilikom pokušaja boksanja. Repić se oporavio, iako je u prvi mah ozljeda izgledala veoma ozbiljno.

Osijek je prijetio i prije i nakon njegovog prvog pogotka koji se dogodio u 67. minuti. Zabio ga je Antonio Perošević na proigravanje Šarića. Žižić je kasnio u zatvaranju a Perošević se othravao njegovim napadima i poslao loptu iza leđa nemoćnog Vanje Iveše.

Nakon pogotka domaćina Kohorta je svojim dimnim bombama zakratko prekinula utakmicu, nije bilo većih navijačkih incidenata u Gradskom vrtu pred oko 1.500 gledatelja. DO kraja utakmice postignuta su još dva pogotka. Njprije je Istru bliže pobjedi gurnuo Nikolić koji je realizirao kontru nakon asistencije Franjića, a zatim je Lukić pogodio iz gužve u šestoj minuti sudačke nadoknade i tako matirao Ivešu.

INTER - SPLIT 0:0

Stadion u Zaprešiću. Gledatelja 700.

Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek)

Žuti kartoni: Šoljić (Inter), Woon, Majstorović, Blagojević (Split)

Crveni karton: Šoljić (70 - drugi žuti)

INTER: Posavec, Šoljić, Blažević (87 Radić), Glavina (90 Miletić), Čeliković, Komorski, Filipović, Ćosić, Ottochian (66 Jefthon), Bočkaj, Nestorovski

SPLIT: Zagorac, Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Woon, Blagojević, Bagarić, Pervan (67 Grubišić), Vidović, Pešić (87 Roglić), Špehar (83 Slavica)

Inter nastavlja sa skupljanjem bodova na domaćem travnjaku. Zaprešićani su danas zadržali i Split, remizirali (0:0) s mnogo boljim i kvalitetnijim suparnikom. Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, gosti su dominirali prvim, a igrači Samira Toplaka drugim dijelom. Najveću prigodu na utakmici imao je Slavko Blagojević koji je nonšalantnim udarcem u 70. minuti promašio s bijele točke.

Split se od prve minute nametnuo u Zaprešiću, a gosti su na prvu prigodu čekali do 6. minute. Blagojević je šutirao iz daljine, Posavec lijepom reakcijom spasio svoja vrata. Na odbijenoj lopti pojavio se Bagarić, a njegov je pokušaj ispred gol-linije očistila obrana Intera.

Gosti su zagospodarili travnjakom, pritisnuli Zaprešićane na svoju polovicu. No, svojih su prigoda imali i domaćini. Nakon prve poluprigode Šoljića, nogometaši Samira Toplaka su izuzetno opasni bili u 39. minuti. Inter je izveo brzu akciju iz slobodnog udarca, Blažević se našao u sasim izglednoj prigodi. Tukao je prizemno, a Rrahmani pravovremeno blokirao i odbio loptu u korner.

Nastavak je krenuo puno življe. Prvo su Splićani zaprijetili iz prekida. Nakon kornera s desne strane svog je vratara umalo prevario Šoljić, no Posavec je sjajno reagirao. Domaća je momčad do vodstva mogla u 54. minuti. U izglednoj se situaciji našao Nestorovski, ali njegov je udarac uspješno obranio Zagorac.

Split je i dalje bio bolja momčad, ali napadi domaćina su se nastavili. Prvo je u 63. minuti nakon ubačaja Čelikovića zamalo pogodio Glavina, no njegov udarac glavom prošao je pored gola. Samo minutu kasnije Zagorca je na ozbiljno iskušenje stavio branič Splita Majstorović. On je klizećim startom usmjerio loptu prema svojim vratima, ali se Zagorac još jednom iskazao.

Slavko Blagojević bio je jedan od najboljih igrača na terenu, ali onda je zakazao u 70. minuti. Sudac Vučemilović opravdano je pokazao na bijelu točku nakon što je Šoljić rukom po licu udario Majstorovića. Nespretni Šoljić dobio je drugi žuti karton, a pokušaj Blagojevića s bijele točke obranio Posavec.

Domaći vratar danas je branio na visokoj razini. U 76. minuti mladi je Posavec fantastičnom reakcijom obranio vrlo neugodan pokušaj Vidovića sa 20-ak metara. A Inter je do pobjede i s igračem manje mogao u 81. minuti. Prvo je Čeliković s lijeve strane pogodio vratnicu, a u nastavku akcije isti se igrač iskazao velikom sebičnošću. Čeliković je na povratnoj lopti imao usamljenog Blaževića, no on se odlučio na dribling, pa novi udarac. Iskusni Zagorac to je lakoćom obranio.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.