MAXtv Prva liga: Ohandza u 90. minuti postao junak gradskog derbija u Splitu

Nedjelja, 31. srpnja 2016. 23:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 3. kola: Split - Hajduka 0:1

MAXtv Prva liga - 3. kolo

SPLIT – HAJDUK 0:1

Igralište u Parku mladeži. Gledatelja 4000.

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Strijelac: 0:1 Ohandza (90)

Žuti kartoni: Maglica, Jakić, Bagarić (Split)

RNK SPLIT: Duka 7,5, Maglica 6,5, Obšivač 6,5, Rrhamani 6,5, Vitus 6, Jakić 6, Jukić 6,5 (od 83. Chvedukas -), Vidović 6,5, Bagarić 6, Bakaj 6 (od 65. Mišić), Pešić 6,5

HAJDUK: Kalinić 7,5, Juranović 5, Nižić 6, Ismajli 6, Memolla 5, Billi 5,5 (od 68. T. Bašić -), Sušić 6, Kožulj 6, Vlašić 5,5, Erceg 5,5 (od 46. Ohandza 7,5), Said 5 (od 78. Mujan -)

Ohandza je postao junak gradskog dvoboja, koji Splićani od milja zovu derbi Svetog Duja. Ponovo je napadač Hajduka jednu utakmicu riješio u samoj završnici utakmice koja je izazvala zanimanje nogometnog pučanstva grada pod Marjana.

Crveni su ga čekali nakon neodlučnog gostujućeg sraza sa Lokomotivom, osvojili su prvi bod u novoj sezoni, dok su bijeli stigli u goste najbližem susjedu nakon iznenađujuće uvjerljive pobjede u Ukrajini nad Oleksandrijom u prvom utakmici trećeg pretkola Europske lige.

Prvu priliku u 10. minuti promašili su domaćini, pucao je Pešić sa nekih 18 metara lopta je pogodila nekog od Hajdukovaca, odbila se do Bakaja koju nije dobro primio loptu u trenutku kada je bio na nekih desetak metara sam ispred Kalinića.

Mogli su bijeli u 29. minuti povesti, Vidović je želio loptu vrati Duki, bivši Splitovac Erceg bio je brži, prihvatio je loptu, pucao sa vrha kaznenog prostora, Duka brani, lopta se odbija do Saida, koji puca iz prve, no Duka je ponovno odlično reagirao i uspio je sačuvati mrežu netaknutom.

Odličnu priliku u drugom dijelu u kojem imali su domaćini, u 71. minuti Jukić je progurao loptu kroz noge Juranovića, ušao u kazneni prostor s lijeve strane, pucao je sa 12-13 metara, Kalinić je bio na mjestu i odbio loptu u korner.

Sjajno je odapeo Vidović sa nekih dvadesetak metara, Kalinić je uz mnogo muke izbacio loptu u korner.

Minuti potom u prilici je bio Bagarić, koji pucao je iz same blizine no nije precizan.

Još se jedanput Ohandza potvrdio se kao joker. Kožulj je u 90. minuti ubacio sa desne strane, Ohandza je u kaznenom prostoru bio najviši, pucao glavom sa nekih 12-13 i pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Duke.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.