MAXtv Prva liga: Neizvjesna borba za ostanak, Elvis Scoria sudbinski vezan za Rijeku

Ponedjeljak, 12. svibnja 2014. 12:06 Napisao/la  SC

Realno je očekivati domaće pobjede Osijeka i Zadra u zadnjem kolu, Slaven Belupo trebao bi pobijediti Rijeku na Kantridi da bi izbjegao dodatne kvalifikacije

Uoči zadnjeg, 35. kola MAXtv Prve lige, četiri momčadi gaje nadu u ostanak. Jedan klub izravno ispada, predzadnji igra kvalifikacije s drugoplasiranim drugoligašem (Cibalia). Hrvatski dragovoljac ima najmanje šansi, zaostaje tri boda (29) za S. Belupom, Osijekom i Zadrom koji su bodovno poravnati (32).

U zadnjem kolu Osijek i Hrvatski dragovoljac u Gradskom vrtu izravno odlučuju tko će ispasti, Zadar u Stanovima igra protiv Istre 1961, a Slaven Belupo gostuje na Kantridi. Iako je završnica prvenstva pokazala da objektivni pokazatelji snage pojedinih momčad nisu mjerodavni u kalkulacijama, realno je očekivati domaće pobjede Osijeka i Zadra. Prema takvom raspletu Hrvatski dragovoljac ispada, a Slaven Belupo bi trebao pobijediti Rijeku na Kantridi da bi izbjegao dodatne kvalifikacije. Jasno da su iznenađenja uvijek moguća, posebice u hrvatskom nogometu.

Elvis Scoria opet je sudbinski vezan za Rijeku. Momčad Rijeke, koja se prije dvije sezone borila za ostanak , Scoria je preuzeo u zadnja dva kola, upravo uoči utakmice protiv Slavena Belupa na Kantridi. Rijeka i Slaven Belupo odigrali su neodlučeno (1:1), u zadnjem kolu Rijeka je pobijedila u Karlovcu (2:1) i ostala u ligi.

Raspored 35. kola:

Osijek (32) – Hrvatski dragovoljac (29)

Rijeka – Slaven Belupo (32)

Zadar (32) – Istra 1961

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.