MAXtv PRVA LIGA

Bencun doveo Hajduk na čelo ljestvice

Nedjelja, 20. listopada 2013. 21:06 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Hrvatski dragovoljac - Hajduk 1:2. Bencun u 92. odlučio pobjednika

MAXtv Prva liga – 13. kolo

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – HAJDUK 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 4000

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 1:0 Sivonjić (39), 1:1 Bencun (59), 1:2 Bencun (90+2)

Žuti kartoni: Kluk, Mršić, Komorski (H. dragovoljac), Bukva, Bencun (Hajduk)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Mrčela, Kluk, Jakšinić, Ljubičić (67 Brtan), Jajčinović (87 Gregov), Zlatar, Komorski, Mršić, Bačelić-Grgić, Sivonjić (75 Zubak)

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milić (46 Jozinović), Maloča, Nižić, Bradarić, Bukva (78 Andrijašević), Sušić, Iluridze (56 Bencun), Kouassi, Maglica

U 92. minuti Sušić je „zarolao“ svoga čuvara na desnoj strani kaznenog prostora, odigrao prizemnu loptu u sredinu gdje je Bencun bez problema s 8 metara lagano loptu plasirao u mrežu – 1:2. Bencunovim pogotkom Hajduk je u Kranjčevićevoj pobijedio (2:1) Hrvatski dragovoljac i preuzeo vodstvo na ljestvici zajedno s Dinamom.

Kada je Bencun postigao pobjedonosni pogodak dogodila se neviđena erupcija oduševljenja na klupi Hajduka i tribinama gdje su bili smješteni pripadnici Torcide. Čak i trener Igor Tudor otrčao s igračima pod tribine slaveći pogodak, koji nakon 13. kola prvo mjesto na ljestvici znači. Tko se tome nadao na početku sezone!

Dragovoljac i hajduk odigrali su vrlo dobru utakmicu u relativno jakom ritmu za hrvatski nogomet. Puno pozitivnog naboja i otvorena igra bez kalkulacija omogućila je gledateljima uživati u zanimljivom nogometu. Imaju i Dragovoljci za čime žaliti nakon svega!

U 39. minuti Sivonjić je pobjegao središnjim braničima Hajduka, sam dotrčao do Kalinića i rutinski doveo domaćina u vodstvo – 1:0.

U drugom dijelu Hajduk je počeo igrati nešto agresivnije, u 56. minuti trener Tudor poslao je u igru zadnjeg jokera s klupe. Tri minute prije toga Sivonjić je možda propustio meč-loptu. Ponovo je izašao sam ispred Kalinića, ali je ovog puta šeprtljavo reagirao i splitskom vrataru olakšao posao.

Tri minute nakon što je ušao Bencun je izjednačio. Jozinović je slijeva dodao loptu Bencunu, koji se u kaznenom prostoru imao vremena namjestiti za udarac po kojemu je lopta ušla u mrežu tik uz bližu vratnicu – 1:1.

U finišu utakmice Hajduk je sve više pojačavao ritam, što se na kraju isplatilo. Mlada momčad Hajduka mimo svih očekivanja postala je lider prvenstva.

Fotogalerija Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.