MAXtv Prva liga: Lokomotiva svladala Osijek i otvorila vrata kvalifikacija za Europsku ligu

Nedjelja, 24. travnja 2016. 21:40 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Lokomotiva - Osijek 2:0

MAXtv Prva liga - 33. kolo

LOKOMOTIVA - ZAGREB 2:0

Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 340

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1:0 Aralica (72), 2:0 Arsenić (86-ag)

Žuti kartoni: Aralica (Lokomotiva), Špičić, Matas (Osijek)

Crveni karton: Špičić (Osijek) 48 - drugi žuti karton

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Barišić, Marić, Fiolić, Perić, Cekici (17 Kolar), Grezda (84 Šunjić), Prenga, Leko (58 Aralica), Capan

OSIJEK: Malenica, Mioč, Džolan, Špičić, Mandić, Radotić (51 Arsenić), Lesjak, Šorša (61 Šorša), Grgić, Matas (87 Štrkalj), Čuljak

Nogometaši Lokomotive pobijedili su Osijek 2:0 na domaćem terenu i tako se sasvim približili osiguranju četvrtog mjesta koje bi im moglo donijeti kvalifikacije za Europsku ligu.

Matija Špičić drugim žutim kartonom u 49. minuti usmjerio je utakmicu na mlin lokosa koji su brojčanu prednost na terenu iskoristili u 72. minuti golom Ante Aralice. Mladom Zagrepčaninu bio je to prvijenac u HNL-u u četvrtom nastupu.

Sudac Marin Vidulin pokazao je na bijelu točku u 78. minuti nakon minimalnog kontakta Grgića s Bartolcem. Benedikt Mioč loptu je poslao visoko preko gola.

Kad već slavonski bijelo-plavi nisu mogli do gola u protivnički gol, zabili su ga u svoj. Zoran Arsenić četiri minute prije kraja skrenuo je ubacivanje Kolara s desne strane u vlastitu mrežu za konačnih 2:0.

Lokomotiva je povećala razliku u odnosu na petoplasirani Split na pet bodova i, zadrži li to mjesto do kraja, plasirat će se u Europu ako Slaven Belupo ne osvoji Kup, u suprotnom će posljednja europska viza pripasti Koprivničanima. Osijek je i dalje matematički nesiguran u ostanak u ligi jer ima sedam bodova više od devetoplasirane Istre 1961 tri kola prije kraja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.