MAXtv Prva liga: Lokomotiva pobijedila Osijek, Trebotić pogodio s bijele točke u 87. minuti

Ponedjeljak, 22. srpnja 2013. 22:13 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Osijek - Lokomotiva 1:2

MAXtv Prva liga – 2. kolo

 

OSIJEK – LOKOMOTIVA 1:2

 

Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 2000

 

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

 

Strijelci: 1:0 Lulić (33), 1:1 Musa (55), 1:2 Trebotić (87 – 11m)

 

Žuti kartoni: Škorić, Mišić, Arsenić  (Osijek), Martinac, Pjaca, Miškić (Lokomotiva)

 

OSIJEK: Mikulić, Pavić, Pušić (46 Mišić), Dugandžić, Barišić, Arsenić (50 Glavaš), Novaković, Škorić, Šorša, Lulić (67 Pongračić), Mišić

 

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Musa, Barbarić, Mesarić, Chago, Bručić, Mrzljak (70 Miškić), Trebotić, Mišić (65 Martinac), Šitum (46 Pjaca)

 

Osijek i Lokomotiva zanimljivom su utakmicom zatvorili drugo ovosezonsko prvoligaško kolo. Gosti su u posljednjim minutama ipak uspjeli doći do pobjede iako nakon razmjerno neuvjerljivog prvog dijela nisu pokazali ništa. Prva dva postignuta pogotka djelo su trenutka majstorstva strijelaca, dok je verzija trećeg često viđen epilog u izjednačenim susretima poput ovoga.

 

Iako se moglo vidjeti niz dobrih akcija s obje strane, realizacija jednih i drugih nije bila na razini. Lokomotiva može biti iznimno zadovoljna što je uzela bodove iz Osijeka u generalnoj probi prije uzvrata protiv Dinama (Minsk) u drugom pretkolu Europske lige u četvrtak.

 

Lokomotiva je do pobjede došla iz jedanaesterca kojeg je nako sjajne solo-dionice iznudio Pjaca, a zabio Trebotić. Osijek je na odmor otišao s vodstvom nakon prekrasnog solo-prodora Lulića. Otresao se dvojice čuvara, prošao između njih te se s lijevoga boka uputio prema sredini i majstorski naciljao gol Dominika Picka u trenutku kada su se gostujući stoperi bacili u blok.

 

Pogodak Lokomotive uslijedio je početkom nastavka kada su Zagrepčani pritisnuli goste u želji za poravnanjem. Bručić je naciljao ubačaj s lijeve strane, pogodio glavu Muse koji je iznad osječkih stopera glavom pogodio za 1:1.

 

Osijek je zasluženo poveo budući da gosti u prvom dijelu nisu pokazali ništa čime bi to opovrgnuli. No, u nastavku prikazuju nešto bolje izdanje. Smjenjuju se udarci na gol pa su za Osijek pokušali Lulić (60) i Dugandžić (83), a za Lokomotivu je prije pobjedonosnog pogotka pokušao Pjaca (81).

 

Domaćin nije uspio u naumu da favoriziranim gostima otkine barem bod, pa je Osijek tako ostao bez bodova u dva prva nastupa u novoj sezoni.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.