Hajduk tuguje nakon poraza od Lokomotive, Dinamo slavi titulu prvaka

Subota, 12. svibnja 2012. 21:12 Napisao/la  SC

Utakmice 30. kola: Hajduk - Lokomotiva 0:1, Dinamo - Split 0:0

Utakmice 30. kola MAXtv Prve lige

HAJDUK –  LOKOMOTIVA 0:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja: 2.000.

Žuti kartoni: Vladislavić, Vuković, Jozinović (Hajduk), Šitum, Puljić, Lilaj (Lokomotiva)

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelac: 0:1 Kramarić (13)

Hajduk: Blažević, Vladislavić, Milović, Vukušić, Medak, Caktaš, Jozinović (29 Kukoč), Neretljak, Vuković, Andrijašević, Kiš (59 Lendrić).

Lokomotiva: Lovrić, Musa, Bručić. Komorski, Šitum, Boras, Puljić, Lovrić (53 Lilaj), Antolić, Kramarić, Brozović.

Od sezone u kojoj su igrači Hajduka još jednom razočarani svoje navijače, bijeli su se oprostili četvrti uzastopnim porazom od kako je momčad preuzeo Mišo Krstičević , bolji na Poljudu bila je Lokomotiva. sezone koja bijelima nije donijela ništa novo. Poslije nove sramote i blamaže utakmice igrači su pobjegli u svlačionicu, odbivši dati izjave novinarima Susretu je nazočio bivši trener Krasimir Balakov koji je sjedio u svečanoj loži uz predsjednika Maleša. Dvoboj je u pratio trener Dinama iz Kijeva Jurij Semin kojem je domaćin bio Goran Sablić bivši igrač toga ukrajinskog višestrukog prvaka i Hajduka .Jedini gol na utakmici postigao je u 13. minuti Kramarić koji je sa 13-14 metara lijevicom pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Blaževića. Jedinu priliku u prvom dijelu za bijele nije iskoristio Vukušić. Mogao se Kramarić u 59. minutu po drugi puta upisati u listu strijelaca, no promašio je udarac sa bijele točke nakon što je Milović u kaznenom prostoru srušio Šituma , točnije lopta je očešala gredu i otišla u gola. Zahavljajući obranama Blaževića u drugom poluvremenu Splićani su izbjegli teži poraz. U finišu susreta Lendrić je dva puta bio u prilici da zatrese mrežu gostiju i tako suigrače spasi od nove sramote i blamaže. Najprije je prozreo namjeru Puljića koji je glavom pokušao loptu vratiti svom vrataru Lendrić je prihvatio loptu sam neometan pucao je Lovrić uspio obraniti njegov udarac. U posljednjoj minuti dvoboja pucao je iskosa sa lijeve strane lopta je pogodila lijevu stativu gostujućeg gola:
Na presici poslije susreta trener Lokomotive Tomislav Ivković je rekao:

- Dominirali smo tijekom cijelog susreta, zasluženo smo pobijedili, naša pobjeda mogla je biti uvjerljivija, no moji igrači nisu bili koncentrirani kada je trebalo poslati loptu u mrežu domaćina. Pošteno, najpoštenije ću vam kazati bez Hajduka bolje da se ne igra hrvatska liga. Hajduku treba pomoći Split, Dalmacija cijela Hrvatska, Dinamovac sam, podrijetlom iz Dalmacije ali sam razočaran situacijom na Poljudu. Da Hajduk ima Zdravka Mamića, ovdje bi ga navijači nosili na leđima, u Zagrebu pljuju po njemu.

Hajdukovu trener Miši Krstičeviću nije nimalo lako:

- Mislim da smo dobro otvorili utakmicu nažalost ponovno smo iz prvog udarca prema našim vratima primili gol. Nije nam bilo lako igrati, puno je mladih igrača bili na terenu a osim toga osjetili smo još jednom pritisak vanjskog faktora.

Jeste li pod pritiskom vanjskog faktora mislili na suđenje?

- Od kako sam preuzeo momčad činjenica je da su suci neke odluke donijeli na našu štetu.

DINAMO – SPLIT  0:0

Stadion Maksimir. Gledatelja: 5.000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Pivarić, Calello, Badelj, Leko, Sammir (65 Kovačić), Ibanez (74 Alispahić) ,Beqiraj (85 Špehar).

Split: Zagorac, Marčić (39 Galović), Vidić, Glumac, Hrgović - Pehar, Golubar, Erceg (24 Rebić ), Bagarić, Vitaić , Baraban.

Opet je Split primirio Dinamovo slavlje. I lani su u zadnjem kolu morali u goste slavljeniku u Maksimir i također osvojili bod, bilo je 1:1. Dinamo već četvrtu uzastopnu sezonu ne uspijeva u zadnjem kolu naslov proslaviti pobjedom. Zadnji im je put to uspjelo na kraju proljeća 2008. kad su u zadnjem kolu pobijedili Rijeku u Maksimiru sa 6:1. Sezonu kasnije u Maksimiru je u pretposljednjem slavio Zagreb sa 1:0, dok su na zatvaranju sezone "plavi" odigrali 2:2 na Poljudu. Godinu potom, u završnoj utakmici proljeća 2010. godine, odigrali su 1:1 kod kuće protiv Karlovca…

- Ovu utakmicu moramo gledati u kontekstu cijeloga prvenstva, jer naslov smo matematički osigurali još davno prije. Zadnji je tjedan bio slavljenički, pogotovo nakon osvojenoga Kupa. Bila je ovo dobra, sadržajna utakmica, Split je pokazao da je ozbiljna momčad, i sad su se, u svojoj drugoj prvoligaškoj sezoni, uspjeli zadržati visoko na ljestvici i do zadnjeg kola biti u igri za plasman u Europu. Čestitam im na takvoj sezoni! Mi smo zadovoljni, da je utakmica završila rezultatom 2:2 ili 3:3, to bi imalo bolji prizvuk. Ali, rezultat je realan i objektivan. Imali smo prilika, baš kao i Split. S optimizmom gledamo na ono bez čega ne možemo živjeti - pripreme za Europu. Igrači sad idu na odmor, imaju slobodno do "Svetog Ante", 13. lipnja.


Trener Splita, Tonči Bašić, ponosno je podsjetio:

- Već drugu godinu zaredom nismo poraženi u Maksimiru. Koristim ovu priliku da čestitam kolegi Čačiću na osvojenom prvenstvu i Kupu. Bila je zanimljiva utakmica, došli smo u Maksimir po pobjedu. U prvom smo poluvremenu imali nekoliko izglednih prilika, ali nismo uspjeli zabiti pogodak. Kao klub smo zadovoljni s poslom koji obavljamo, drugu smo godinu u prvoj ligi, a pogotovo ta druga godina obično bude teška. Odlučili smo se na pomlađivanje momčadi, tu su neka nova imena iz treće i druge lige, pokazali su kvalitetu... Ponosan sam na ove dečke.

LUČKO – ŠIBENIK 0:0

Stadion NK Zagreb. Gledatelja: 500

Sudac: Ivan Sušac (Novi Mikanovci)

Žuti kartoni: Buden (Lučko), Georgievski, Šubić, Spahija (Šibenik)

Lučko: Kovačić, Buden, Burić (80 Kovačević), Rak, Blagojević, Petrak (52' Šarić), Sarić (82' Lončar), Žižić, Graf, Rendulić, Pejić.

Šibenik: Slavica, Georgievski, Špadina, Malčić (90 Dujaković), Husmani, Mišlov, Vrcić, Šubić (60 Slavica), Vuk, Spahija, Blaić.

OSIJEK – ZADAR 5:0

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 1.200

Sudac: Goran Gabrilo (Split)

Žuti kartoni: Petrović (Osijek)

Strijelci: 1:0 Pušić (3), 2:0 Šorša (11), 3:0 Lukačević (53), 4:0 Maglica (72), 5:0 Petrović (86)

Osijek: Mikulić, Vrgoč, Pušić, Maglica, Lešković, Ibriks, Petrović, Kvržić (46' Lukačević), Šorša, Miličević (60 Perošević), Leko.

Zadar: Ježina, Vasilj, Gržan (75 Banović), Begonja, Ćurjurić (60 Šare), Jerbić (55 Tokić), Bilen, Prahić, Kovačević, Mršić, Ivančić.

SLAVEN BELUPO – ISTRA 1961 2:2

Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja:1.500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Žuti kartoni: Purić, Maras (S. Belupo), Stranatić, Batarelo, Anđelković (Istra 1961)

Crveni karton: Bačelić-Grgić (Istra 1961)

Strijelci: 1:0 Grgić (21), 2:0 Mujanović (28), 2:1 Križman (34, 11m), 2:2 Havojić (86)

Slaven Belupo: Rodić, Čanađija (64 Poljak), Grgić, Bubnjić, Mujanović, Šaban, Brezovce (90 Jurković), Glavica (84 Martić), Purić, Gregurina, Maras.

Istra 1961: Prskalo, Milić, Stranatić, Prelčec, Križman, Rivić (90 Jerković), Ottochian (46 Anđelković), Zgralbić, Batarelo, Marić, Grgić.

CIBALIA – ZAGREB 0:2

Stadion Cibalia. Gledatelja: 1.200

Sudac: Lukša Klaić (Konavle)

Žuti kartoni: Mazalović, Čuljak (Cibalia), Pelaić, Štiglec, Medić (Zagreb)

Strijelac: 0:1 Jurendić (11), 0:2 Frljužec (78)

Cibalia: Matković, Matoš, Čuljak (83' Muženjak), Tomić, Pavličić (61 Puljić), Župarić, Radotić, Šimunac, Prgomet (67' Ćorić), Vitaić, Mazalović.

Zagreb: Vidaković, Pelaić, Jurendić (59' Cindrić), Frljužec (80 Trepšić), Oršulić, Maleš, Džolan, Štiglec, Štrok, Mitrović, Medić (68' Bevab).

Fotogalerija: Pixsell

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.