MAXtv Prva liga: Istra pobijedila Split na Parku mladeži, Sandi Križman odlučio

Nedjelja, 29. rujna 2013. 21:06 Napisao/la  SC

Utakmica 11. kola: Split - Istra 1961 0:1. Strijelac Križman u 23. minuti. Uz povike s tribina Mršiću, odlazi!, tri boda s Parka mladeži otišla su u Pulu

MAXtv Prva liga – 11. kolo

SPLIT – ISTRA 1961 0:1

Park mladeži. Gledatelja: 1000

Sudac: Danijel Trampus (Osijek)

Strijelac: 0:1 Križman (23)

Žuti kartoni: Križanac, Vrgoč, Vojnović, Mršić (Split), Graf, Jo (Istra)

Crveni karton: Vrgoč (90+2, drugi žuti karton)

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Križanac, Vrgoč, Radotić, Rugašević, Kvesić (46 Vojnović), Dujmović (66 Mršić), Belle, Roce (46 Glavina), Bilić

ISTRA 1961: Prskalo, Horvat (90+2 Pilipović), Obšivač, Čagalj, Woon, Graf, Batarelo, Franjić (78 Radonjić), Havojić, Jo, Križman

U 25. minuti Križman je silovitim udarcem s 25 metara zatresao mrežu Zagorca i postigao jedini pogodak na utakmici. Križmanovim pogotkom momčad Istre 1961 osvojila je tri boda na stadionu gdje ni jedna hrvatska momčad ne može unaprijed računati na bodove.

Istra je bolja momčad u prvom dijelu utakmice, gosti su bolje stajali na terenu i opasnije izlazili na polovicu domaćina. Uspjeli su stvoriti jednu priliku (Havojić, 15), koju nisu iskoristili. Split je potpuno razočarao u prvom dijelu utakmice.

U drugom dijelu utakmica je bila puno uzbudljivija i sadržajnija. Split je očekivano pritisnuo goste, koji su veći dio poluvremena proveli u svom kaznenom prostoru. Sjajno je Prskalo nekoliko puta intervenirao, istaknuo se vratar gostiju obrano Vojnovićeva udarca (58) glavom.

Dvije prilike nije iskoristio Belle (60, 71), koji je u 68. minuti pogodio vratnicu.

Na drugoj strani Istra je ranije mogla riješiti pitanje pobjednika. Križman (63), Franjić (72) i Jo (73) mogli su poštedjeti suigrače neizvjesnosti u završnici.

Uz povike s tribina Mršiću, odlazi!, nova tri boda s Parka mladeži otišla su u Pulu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.