MAXtv PRVA LIGA

Istra izbjegla mogućnost da izravno ispadne

Nedjelja, 24. svibnja 2015. 18:49 Napisao/la  SC

Utakmica 35. kola: Istra 1961 - Dinamo 1:1

MAXtv Prva liga - 35. kolo

ISTRA 1961 - DINAMO 1:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 2500

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: 0:1 Fernandez (60), 1:1 Jo (71)

Žutu kartoni: Pavlović (Istra), Pinto, Machado (Dinamo)

ISTRA 1961: Brkić, Pavlović, Gregov, Bastos, Tomić (46 Grković), Vukman, Matoš, Hadžanović (63 Jordan), Pamić, Salanović, Jo (90 Repić)

DINAMO: Eduardo, Pinto (79 Matel), Šimunović, Taravel, Pivarić, Goncalo, Pavičić (61 Čorić), Machado, Junior, Hodžić, Pjaca (61 Soudani)


Nogometaši Istre uspjeli su oigrati neodlučeno protiv Dinama i osvojili bod kojim su definitivno izbjegli mogućnost da izravno ispadnu iz lige. U zadnjem kolu igraju protiv Zagreba utakmicu nakon koje mogu izbjeći i dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirane momčadi druge HNL.

Sve što je bilo zanimljivo dogodilo se u zadnjih pola sata. U 60. minuti Pinto je prošao desnom stranom, ubacio u na drugu vratnicu gdje je Fernandez izmaknuo pažnji Gergova i u trku loptu iz blizine poslao u nezaštićenu mrežu - 0:1.

Dinamo nije stao na jednom pogotku, pokušavala je modra momčad kroz pas igru probiti domaći obrambeni blok, što je domaćim igračima otvaralo mogućnost za kontre. Nakon što je Gregov (66) promašio vrata udarcem glavom nakon Pamićeva ubačaja iz prekida, dogodila se prva velika šansa za domaće.

U 70. minuti pogriješila je obrana Dinama, Salanović je sam krenuo prema Eduardu, koji je padom u noge uspio dekoncentrirati domaćeg napadača, koji je promašio vrata. Minutu kasnije Istra je izjednačila nakon još jednog pogrešnog izalska modre obrane.

U 71. minuti Jo je sam krenuo zdesna prema Eduardu i mirno pogodio suprotni kut - 1:1.

Do kraja utakmice Dinamo je pritiskao, nekoliko puta isprovocirao situacije koje su mogle stjecajem okolnosti završiti pogotkom, ali pravih prilika nije bilo.

U prvom dijelu ništa se konkretno nije događalo, samo su Pinto (39) i Fernandez (40) dospjeli u pozicije koje su sličile na prilike.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.