MAXtv Prva liga: Istra i Slaven Belupo odigrali bez pogodaka, domaći propustili šanse za pobjedu

Petak, 26. listopada 2012. 20:56 Napisao/la  SC

Utakmica 13. kola: Istra 1961 - Slaven Belupo 0:0

MAXtv Prva liga – 13. kolo

ISTRA 1961 – SLAVEN BELUPO 0:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1500

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Žuti kartoni: Aganović, Čagalj (Istra), Grgić (S. Belupo)

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Čagalj, Budicin, Milić, Blagojević, Jugović, Pamić (57 Bačelić-Grgić), Aganović (74 Havojić), Roce, Sharbini (60 Prgomet)

SLAVEN BELUPO: Pelin, Gregurina, Kokalović, Bubnjić, Pilipović (65 Maras), Grgić, Batarelo, Purić (80 Barić), Delić, Glavica (70 Bušić), Vugrinec

Podjela bodova na stadionu Aldo Drosina više vrijedi momčadi koja se većim dijelom utakmice branila. Mimo očekivanja, na pulskom stadionu u podređenoj ulozi bila je momčad Slavena Belupa.

Istra je bila neočekivano dominantna u utakmici protiv jedne od vodećih momčadi prvenstva. Više trke, agresivnosti i tečnosti u igri domaćina rezultiralo je trima šansama od koje dvije vrlo izgledne propustio realizirati Roce.

U 8. minuti Pamić je dobro osjetio ulazak Rocea u prazan prostor iza leđa gostujućih stopera, napadač Istre izbjegao je zaleđe, ali nije dobro primio sjajno upućenu Pamićevu loptu. Lopta se obila od prsiju taman toliko da Pelin uspije blokirati pokušaj udarca.

U 31. minuti opet je na djelu isti tandem. Ovog puta Pamić je s poludistance ubacio loptu oštro i precizno, Roce je u padu sa 6 metara udarcem glavom pogodio Pelina.

U 21. minuti Blagojević je udarcem s 22 metra odmjerenim udarcem pogodio gredu čime je zaokružena domaća trilogija. Što se gostiju tiče, Slaven Belupo odavno nije u nekoj prvenstvenoj utakmici izgledao podređenije i sporije. Gosti u prvom dijelu ni jednom nisu zaprijetili vrataru Prskalu.

U drugom dijelu ionako ne odveć kvalitetna utakmica prerasla je u taktičko nadmudrivanje u kojemu je gostima najvažnije bilo ne primiti pogodak. Istra je i dalje dominirala, ali je gostujuća obrana tijekom drugog dijela djelovala znatno organiziranije pa domaći igrači praktično nisu stvorili ni jednu ozbiljnu priliku.

Tek pred kraj utakmice gosti su postali nešto poduzetniji, čak su i dvaput zaprijetili (Maras 82, Gregurina 84). Ukratko, utakmica u drugom dijelu nije zaslužila prolaznu ocjenu, iako se prema dojmu činilo da je Istra zaslužila više od boda.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.