MAXtv Prva liga: Istra 1961 upisala rekordnu pobjedu protiv Hajduka, Heister dvaput zabio

Nedjelja, 26. srpnja 2015. 22:47 Napisao/la  SC

Susret 3. kola: Istra 1961 - Hajduk 4:1. Istra se znala postaviti, znala je kazniti svaki, pa i najmanji trenutak neopreznosti u Hajduka što se na kraju očitovalo u rezultatu utakmice.

MAXtv Prva liga - 3. kolo

ISTRA 1961 - HAJDUK 4:1

Stadion Aldo Drosina, Pula. Gledatelja 4.500

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Heister (10) 2:0 Repić (40) 3:0 Tomić (51-11m) 3:1 Kiš (63) 4:1 Heister (64)

Žuti kartoni: Grković, Žižić (Istra 1961), Tudor, Milović, Jefferson (Hajduk)

ISTRA 1961: Iveša - Pavlović, Ojdanić, Žižić, Heister (87 Gregov) - Franjić (87 Mišić), Grković (79 Matoš), Đurić, Tomić - Repić, Nikolić

HAJDUK: Kalinić - J. Bašić (46 Pejić), Nižić, Milović, Tudor - Juranović, Jefferson, Sušić - Bencun (57 Mujan), Radchenko (46 Kiš) - Maglica

Drugu ovosezonsku pobjedu, i to kapitalnih razmjera upisala je pulska Istra 1961 na svojoj Drosini. Hajduk je pao samo s jednim ispaljenim metkom nakon što su ga tri metka prethodno pogodila u srce. Konačan rezultat bio je 4:1, primili su Hajdukovci četiri pogotka iz ne puno više domaćih šansi. Danak je očito u momčadi Damira Burića platio europski tjedan i utakmica protiv Kopra. Hajdukov trener u Pulu je doputovao bez petorice standardnih igrača (Caktaš, Balić, Roguljić, Vlašić, Ohandza) pa je Istri protiv itekako oslabljene splitske momčadi bilo utoliko lakše doći do pozitivnog rezultata.

Hajdukova je obrana izdržala svega deset minuta bez primljenog pogotka. Prvi pokušaj domaćih završio je iza leđa Kalinića. Akciju je udarcem započeo Grković, zaustavio ga je Kalinić kao i prvi odbijanac Nikolića, no drugu priliku nije mogao propustiti Heister koji je natrčao iz drugog plana i zabio za 1:0. Nakon pogotka Istre gosti su zakratko preuzeli inicijativu, iskazanu od strane Tina-Svena Sušića koji je ove nedjelje stoti puta nastupio za Hajduk u službenoj utakmici. Baš je Sušić u 13. minuti zapucao s dosta velike udaljenosti, no njegov je pokušaj bez većih problema zaustavio Vanja Iveša, prošlosezonski vratar Opatije. Iveša je u duelu sa Sušićem izašao kao pobjednik i u 22. minuti kada je bosanskohercegovački reprezentativac pretrraljavo pucao glavom.

U trenucima kada se igra ponovno smirila Istra je povisila prednost. Opet je tragičar u akciji bio Kalinić koji nije na vrijeme uspio otkloniti opasnost. Dario Tomić centrirao je s lijeve strane, lopta se ispod Kalinića provukla do stative od koje se odbila ravno na nogu Repića. Ovaj potonji nije mogao ne pogoditi za 2:0 u 40. minuti utakmice.

Hajduk je već u sljedećoj akciji mogao smanjiti, Sušić upošljava Maglicu no u duelu s Ivešom gostujući napadač izlazi kratkih rukava. Pulski vratar sjajno čita njegovu namjeru i nogom zaustavlja udarac.

Torcida je još od poluvremena glasnim povicima zahtjevala pobjedu Hajduka, koji je nakon šest minuta igre u nastavku već bio u debelom rezultatskom zaostatku. Tudor u svom kaznenom prostoru ruši Heistera, a ovaj mirno realizira kazneni udarac na način da Kalinića šalje u jednu a loptu u drugu stranu za 3:0.

U intervalu između 63. i 65. minute utakmice gledatelji na lijepo popunjenoj Drosini mogli su vidjeti još dva pogotka. Najprije je Kiš smanjio na 3:1 iskoristivši poklon Vanje Iveše kojem je lopta ispala u pokušaju odbijanja, a potom je Marcel Heister zatvorio seriju domaćih pogodaka. Pavlović se po desnoj strani ušetao u Hajdukov kazneni prostor odakle je mogao mirno centrirati za Heistera. Loptu je promašio Nižić u pokušaju presjecanja, a austrijski internacionalac nije promašio zabiti svoj drugi pogodak za konačnih 4:1.

Istra se znala postaviti, znala je kazniti svaki, pa i najmanji trenutak neopreznosti u Hajduka što se na kraju očitovalo u rezultatu utakmice. Puljani su pokazali ono što im je nedostajalo na gostovanju u Zagrebu kod Lokomotive u prethodnoj prvenstvenoj utakmici.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.