MAXTV PRVA LIGA

Dinamo - Zagreb 6:0, treća pobjeda Istre 1961

Subota, 25. kolovoza 2012. 22:17 Napisao/la  SC

Utakmice 6. kola: Dinamo - Zagreb 6:0, Istra 1961 - Split 1:0. Tri boda Istri 1961 donio je Ottochian

Utakmice 6. kola MAXtv Prve lige

DINAMO - ZAGREB 6:0

Stadion u  Makismiru. Gledatelja: 3000

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Alispahić (33), 2:0 Vida (36), 3:0 Sammir (41-11m), 4:0 Sammir (53), 5:0 Beqiraj (65), 6:0 Leko (87)

DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Calello, Alispahić, Ibanez, Sammir, Beqiraj, Čop

ZAGREB: Vidaković, Pelaić, Šovšić, Pavlović, Bevab, Abdurahimi, Barišić, Štiglec, Štrok, Medić, Vojtuš

 

Gradski derbi prema očekivanju više je bio gradski nego derbi. Već nakon prvoga poluvremena Dinamo je uvjerljivo vodio rezultatom 3:0, što je značilo da Zagreb nakon 6. kola ostaje bez boda.

Dinamo je u vodstvo došao snažnim i preciznim  udarcem Alispahića, koji je u 33. minuti odbijenu loptu poslao u mrežu gostiju – 1:0. Tri minute kasnije dalo se naslutiti da se Zagrebu ne piše dobro, Vida je u ravni prve vratnice rutinski realizirao Sammirov ubačaj iz kuta – 2:0.

U 41. minuti Dinamo je povećao prednost nakon što je Sammir realizirao kazneni udarac – 3:0. Prekršaj za kazneni udarac skrivio je Vidaković, koji je nepravilno  zaustavio Beqiraja.

U nastavku utakmice Zagreb je doživio rezultatsku katastrofu. Dinamo je postigao još tri pogotka, a prema viđenom gosti su dobro prošli. Jednostavno, razigrani Dinamo poigravao se sa Zagrebom.

 

 

ISTRA 1961 – SPLIT 1:0

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 2000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelac: 1:0 Ottochian (24)

ISTRA 1961: Prskalo, Milić, Sušić, Čagalj, Budicin, Pamić (46 Jugović), Bačelić-Grgić (76 Linić), Blagojević, Ottochian (65 Sharbini), Havojić,  Križman

SPLIT: Vuković, Radotić, Vidić, Galović, Hrgović, Paracki, Vitaić, Rebić, Marčić (72 Erceg), Baraban (60 Vojnović), Belle (70 Bagarić)

U 24. minuti Križman je započeo akciju za vodstvo domaćina. Napadač Istre izmaknuo je pažnji gostiju i loptom pogodio stativu. Lopta se odbila do Ottochiana, koji pogađa za 1:0. U nastavku prvoga dijela, Splićani su pokušali izjednačiti, jedinu priliku propustio je Baraban (30) nakon što je vratar Prskalo odbio loptu.

Sudac Bruno Marić posegnuo je za neobičnom kaznom, kada je isključio obojicu trenera zbog međusobnog  sukoba pa su u nastavku utakmice obje momčadi igrale bez trenera.

Unatoč stalnim nastojanjima da izjednače, Splićani nisu stvorili priliku za kojom mogu previše žaliti.  

 

CIBALIA – ZADAR 0:0

Stadion Cibalia. Gledatelja: 1000.

Sudac: Duje Strukan (Split)

CIBALIA: Matković, Mišić (79 Tokić), Matoš, Muženjak, Bartolović (70 Puljić), Župarić, Mitrović, Vitaić, Rugašević, Čulić (57 Koledić), Mazalović

ZADAR: Gluić, Bilaver (83 Gržan), Sarić, Ivančić (74 Begona), Jerbić, Tokić, Banović, Bilen, Prahić, Mršić (66 Jolić), Župan

 

U derbiju začelja nije igrao lijep nogomet, ubog važnosti utakmice obje su momčadi igrale u grču. Na kraju podjelom bodova moraju biti zadovoljniji gosti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.