MAXtv Prva liga: Istra 1961 i Lokomotiva podjelili bodove u susretu nabijenom tenzijama

Petak, 27. veljače 2015. 20:10 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Istra 1961 - Lokomotiva 1:1

MAXtv Prva liga - 23. kolo

ISTRA 1961 - LOKOMOTIVA 1:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 1.500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 1:0 Tomić (23) 1:1 Kolar (88)

Žuti kartoni: Špehar, Matoš, Pamić, Jo (Istra 1961) Prenga, Perić, Bartolec, Leko (Lokomotiva)

Crveni karton: Leko (90+3 - drugi žuti)

ISTRA 1961: Brkić, Gregov, Obšivač, Franjić (90 Radonjić), Špehar (73 Vukman), Matoš, Pavlović, Tomić (66 Jordan), Pamić, Heister, Jo

LOKOMOTIVA: Sluga, Bartolec, Šovšić, Begonja (46 Marić), Bručić, Perić, Prenga, Kolar (90 Mamić), Andrijašević, Leko, Gržan (66 Rukavina)

Neodlučenim rezultatom između Istre 1961 i Lokomotive u Puli je otvoreno dvadeset i treće kolo nacionalnog nogometnog prvenstva. Glavna je vijest da ovoga puta nije bilo preokreta rezultata kao u većini međusobnih utakmica, ali ostali se popratni događaji nisu mijenjali. Malo su prijetili jedni, malo drugi, no obje se momčadi na kraju moraju zadovoljiti s bodom.

Istra je povela u 23. minuti. Zabio je Dario Tomić nakon što su dupli pas odigrali Jo i Pavlović na desnoj strani u visini suparničkog kaznenog prostora. Jo je dubinskom loptom pronašao Tomića koji loptu u padu posprema u mrežu za 1:0. Lokomotiva je prijetila do tada, no domaćin je nakon pogotka uspostavio ritam na terenu. Nastavak je ponudio još zanimljiviju sliku, Pulljani su u 57. minuti nakon udarca Joa pogodili gredu, imali i još nekoliko iznimnih prilika za pogodak, no do njega nisu došli.

U smiraju utakmice momčad Igora Pamića ostala je kažnjena. Marko Kolar postavio je na konačnih 1:1 zabivši iz polukontre nakon što je driblingom savladao domaćeg stopera Gregova. I jedni i drugi mogli su u sudačkoj nadoknadi zabiti pogodak, a dogodio se crveni karton za Lokomotivu. Zaradio ga je Jerlko Leko, nakon odugovlačenja s izvođenjem kornera. Leke tako neće biti u dvoboju sljedećeg kola kada Lokomotiva dočekuje Rijeku.

Standings provided by Sofascore