MAXtv Prva liga: Istra 1961 domaćim porazom otvorila prvenstvo, Perošević donio trobod Osijeku

Subota, 16. srpnja 2016. 21:13 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Istra 1961 - Osijek 0:1

MAXtv Prva liga - 1. kolo

ISTRA 1961 - OSIJEK 0:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: 1438

Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 0:1 Perošević (5)

Žuti kartoni: Brkić, Gržan (Istra 1961), Perošević, Štrklaj, Mandić (Osijek)

Crveni karton: Gržan 52-drugi žuti (Istra 1961), Mandić 90-drugi žuti (Osijek)

ISTRA 1961: Brkić, Stepčić, Collins, Georgiev, Gržan, Jurkić, Hong, Mišić, Polić (78 Ljubanović), Roce (70 Bouhna), Žižić

OSIJEK: Mikulić, Boban, Arsenić, Barać, Knežević (76 Mandić), Lukić, Matas, Mioč (90 Špoljarić), Perošević (87 Štrklaj), Petrovikj, Vojnović

Nogometaši Istre domaćims u porazom od OSijeka otvorili novu sezonu. Bila je to loša utakmica u kojoj nije bilo previše toga za vidjeti. Gosti su pobjednički gol postigli već u 5. minuti. Knežević je ubacio iz kuta, domaći odbili loptu iz svog šesnaesterca, ali se ona ponovno odbila do napadača gostiju na desnom boku, koji prolazi dvojicu Puljana, zaobilazi i Jurkića, preciznim ubacivanjem na drugoj vratnici pronalazi kapetana Peroševića, a ovaj visoko skače i loptu glavom posprema u mrežu, po sredini gola nemoćnog Brkića.

Domaći su nanizali u prvom dijelu tri opasne prilike za izjednačenje, ali mreža Osječana ostala je netaknuta. U nastavku domaći ostaju bez Gržana u 52. minuti zbog drugog žutog kartona. Gosti su imali do kraja još dvije vratnice, prvo Barač u 63. minuti, a zatim i Boban u 66. minuti.

U sudačkoj nadoknadi i Osijek je ostao bez Mandića koji je ranije krenuo put svlačionice zbog crvenog kartona.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.