MAXtv Prva liga: Inter upisao prvu pobjedu, Slaven Belupo ostao s desetoricom

Petak, 14. kolovoza 2015. 21:54 Napisao/la  SC

Susret 6. kola: Inter - Slaven Belupo 2:1

MAXtv Prva liga - 6. kolo

INTER - SLAVEN BELUPO 2:1

SRC Zaprešić. Gledatelja 500

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Delić (36) 1:1 Blažević (57) 2:1 Nestorovski (70)

Žuti karton: Nestorovski (Inter)

Crveni karton: Ozobić (58 - grubi start)

INTER: Posavec, Begić, Šoljić (68 Mlinar), Blažević (86 Jefthon), Glavina (72 Camaj), Komorski, Filipović, Čosić, Ottochian, Mazalović, Nestorovski

SLAVEN BELUPO: Rozman, Međimorec, Crepulja, Ejupi (60 Savić), Brlek (76 Križman), Paracki (62 Jambor), Delić, Purić, Potokar, Štiglec, Ozobić

Inter je u ogledu protiv Slavena Belupa stigao do prve pobjede od 2:1 u ovogodišnjem prvenstvu, tako na prvenstvenoj ljestvici i prestigao Farmaceute. Žuti su zasluženo stigli do novih bodova, dok su igrači Željka Kopića odradili tek dobrih 45 minuta. Junaci u pobjedi domaćina bili su Blažević i Nestorovski koji su pogocima u nastavku utakmice preokrenuli vodstvo Slavena Belupa. Tako svoju momčad odveli do premijerne prvoligaške pobjede ove sezone.

Slaven Belupo je u prvome dijelu bio bolja momčad, gosti su napadali, ali i dominirali u Zaprešiću. A u 37. minuti stigli i do zasluženog vodstva. Štiglec je ubacio s lijeve strane, Komorski pokušao izbiti loptu ispred Ejupija, no ona je stigla samo do Delića. Kapetan Slavena Belupa sjajno se snašao, pa udarcem iz prve matirao Posavca.

Ipak, nastavak je ponudio drugačiju priču, potpuno dominaciju Zaprešićana. Obrana gostiju nije imala rješanja za tandem Blažević - Nestorovski koji im je na koncu i presudio. Prvo je Blažević u 56. minuti izjednačio rezultat. Omaleni ofanzivac žutih sjajno je izveo slobodan udarac sa 18 metara, pogodio donji desni kut suparničkoga gola.

Inter je potom preuzeo kontrolu igre, zagospodario sredinom terena, a na putu prema pobjedi pomogao im je i Filip Ozobić. Ponajbolji igrač gostiju zaradio je crveni karton u 58. minuti zbog gotovo pogibeljnog starta na Glavini. Sudac Mlakar nije dugo dvojio, veznjaka gostiju opravdano je poslao u svlačionicu.

Napadi Intera postali su još opasniji, a momčad Samira Toplaka stigla je u 70. minuti do novog pogotka. Sve je na lijevoj strani odradio Ottochian koji je kvalitetno ubacio, a loptu je na drugoj vratnici glavom u mrežu sproveo Nestorovski.

Žuti su ubrzo mogli i dokrajčiti ovu priču, novim pogotkom osigurati novu pobjedu. Ilija Nestorovski je lijepo sve pripremio za Dritona Camaja koji se ipak iskazao sebičnošću. Mladi Crnogorac tukao je sa 10-ak metara ravno u vratara Rozmana, no u toj je situaciji morao poslužiti usamljenog Mlinara.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.