MAXtv Prva liga: Ilija Sivonjić donio Dragovoljcima bod pogotkom u sudačkoj nadoknadi

Subota, 20. srpnja 2013. 20:59 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac 2:2

MAXtv Prva liga – 2. kolo

 

SLAVEN BELUPO – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:2

 

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 1500

 

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

 

Strijelci: 0:1 Jazvić (17), 1:1 Purić (54), 2:1 Delić (77), 2:2 Sivonjić (90+2)

 

Žuti kartoni: Crepulja, Delić (S. Belupo), Gregov (H. dragovoljac)

 

SLAVEN BELUPO:  Rodić, Crepulja, Glavica, Filipović (75 Melnjak), Delić, Purić, Roksam (46 Henrique), Fuštar, Gregurina, Rak (59 Brlek), Bagarić

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Mrčela (67 Špehar), Kluk, Jakšinić, Živković, Gregov (79 Komorski), Jazvić, Doležal (65 Zlatar), Tomić, Brtan, Sivonjić

 

Ilija Sivonjić postigao je pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade i osigurao Hrvatskom dragovoljcu prvi bod. Zaspala je obrana domaćina na okomito ubacivanje iz prekida, Sivonjić je iskoristio nepažnju, sam istrčao pred Rodića i vrhom kopačke prebacio domaćeg vratara – 2:2.

 

Dragovoljci su apsolutno zaslužili bod za prikazano u Koprivnici, posebice u prvom dijelu utakmice. Gosti su iznenadili odlučnim stavom i dobrim protokom lopte u prvom dijelu. Dragovoljci su stali u čvrsti blok i brzo izlazili u kontre što je zbunilo domaću momčad, koja u prvom dijelu nije pronašla protuigru.  

 

U 17. minuti Doležal je prošao lijevim bokom, vanjskom stranom kopačke ubaci u sredinu, Jazvić se spretno domogao lopte nakon što je Delić otrčao u prazno, uslijedio je plasirani udarac u lijevi kut nemoćnog Rodića – 0:1.

 

Zašto je sudac Krečak u 44. minuti poništio pogodak gostiju pojasnit će Oko sokolovo, sve je izgledalo normalno kada je Rodić skočio u prazno, Gregov nije dirao vratara dok  je lopta odskakutala u mrežu nakon ubačaja iz prekida.

 

Krenuli su domaćini odlučnije u nastavak susreta, odmah su preuzeli inicijativu i brzo stigli do izjednačenja. U 54. minuti Purić je poravnao rezultat lijepim pogotkom s 18 metara, lopta je fijuknula pokraj nemoćnog Čovića – 1:1.

 

U 62. minuti Brlek je propustio najbolju priliku za domaće, kada se oslobodio Gregova, sam izašao pred Čovića i onda loptu poslao visoko preko gola.  

 

U 66. minuti Jazvić je propustio još bolju priliku, presjekao je dodavanje gostujuće obrane, otrčao prema Rodiću, koji u padu nogom brani naizgled nemoguće.

 

U 77. minuti Brlek je uspio progurati loptu iza zadnje linije za Delića, Špehar je zakasnio s izlaskom, pa je Delić sam izašao pred Čovića i udarcem vanjskom stranom kopačke pogodio cilj – 2:1.

 

Nisu se gosti predavali nakon pogotka domaćina. Pozitivan stav i želja za nadigravanjem nagrađena je u sudačkoj nadoknadi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.