MAXTV PRVA LIGA

Halilovićev prvijenac u Koprivnici

Nedjelja, 07. listopada 2012. 21:44 Napisao/la  SC

Slaven Belupo - Dinamo 1:4. Beqiraj je navukao braniče i proigrao Halilovića koji je zatresao mrežu za svoj prvi pogodak za Dinamo

SLAVEN BELUPO - DINAMO 1:4

Utakmica 11. kola: Slaven Belupo - Dinamo 1:4 (1:2). Gradski stadion. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Gregurina (4-ag), 0:2 Ibanez (32), 1:2 Delić (44), 1:3 Rukavina (58'), 1:4 Halilović (90).

Žuti kartoni: Kokalović, Bubnjić, Vugrinec (Slaven Belupo), Puljić, Halilović (Dinamo).

SLAVEN BELUPO: Rodić (od 33' Pelin), Kokalović, Bubnjić, Čanađija (od 46' Bušić), Glavica, Delić, Vugrinec, Purić, Gregurina, Maras, Batarelo (od 72' Brlek).

DINAMO: Kelava, Puljić, Ibanez, Šimunić, Ademi, Kovačić (od 74' Beqiraj), Vrsaljko, Pivarić, Rukavina (od 86' Halilović), Brozović, Krstanović (od 65' Alispahić).

Nogometaši Dinama lakše od očekivanog slavli su na gostovanju u Koprivnici. Zagrepčani su kontrolirali utakmicu i unatoč određenim izmjenama u prvom sastavu nisu imali previše problema protiv Slaven Belupa.

Točka na "i" u dubokoj sudačkoj bila je sjajna kontra, Beqiraj je navukao braniče i proigrao Halilovića koji je zatresao mrežu za svoj prvi pogodak za Dinamo - 1:4. Svi Dinamovi nogometaši dotrčali su do mladog nogometaša i čestitali mu na prvijencu kojega nije pokvario ni žuti karton kojega je zaradio zbog skidanja dresa.

Olujno vrijeme i kiša dočekali su nogometaše na otvaranju utakmice, a kao da to nije bilo dovoljno domaćin se "zaledio" u već u četvrtoj minuti. Luis Ibanez izveo je slobodan udarac s desne strane, Rodić je loše reagirao unutar peterca, a njegov odbijanac odbio se od Kokalovića u mrežu - 0:1.  Dinamo je dobro stajao na terenu, Slaven je na otvaranju jedinu priliku imao u 12. minuti, Vugrinec je potegnuo s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac je bio neprecizan.

U 30. minuti nakon jedne akcije došlo je do sudara Rodića i Ante Rukavine, a vratar Slavena morao je uskoro napustiti teren. Ali ne prije nego što su gosti udvostručili prednost. Rukavina je u 32. minuti proigrao Ibaneza koji se sjurio prema golu i na kraju lagano potkopao loptu i prebacio Rodića - 0:2. Slaven nije odigrao praktički ništa do 44. minute. Tada je Čanađija ubacio s lijeve strane, Glavica je sjajno petom vratio loptu na desetak metara i Delić je poentirao za 1:2.

No, Slaven objektivno nije bio u poziciji da zaprijeti Dinamu. Gosti su to zorno pokazali u 58. minuti. Kovačić je proigrao Ibaneza, koji je pronašao Rukavinu u kaznenom prostoru, a napadač Dinama nije imao pretežak posao - 1:3.  

Slaven je u posljednjih pola sata najviše pokušavao iz daljine, a najbolju priliku imao je Delić koji je potegnuo nakon ubačaja s lijeve strane, ali Kelava je uz pomoć okvira gola sačuvao mrežu.

U nekoliko navrata domaći nogometaši padali su u kaznenom prostoru, Ivan Bebek ostao je nijem, a na kraju je Davor Vugrinec u 87. minuti dobio žuti karton zbog simuliranja. Minutu kasnije Vugrincu su suigrači pripremili odličnu priliku na rubu kaznenog prostra, ali Kelava je obranio njegov udarac. U sudačkoj nadokadni Delić je primio dugu loptu, ali Kelava je ponovo pravovremeno istrčao.

Fotogalerija PIXSELL

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.